Danışmanlık Zor İş!

Genelde iktidar partisi üzerinden yürütülerek oluşturulmaya çalışılan usulsüzlük ve yolsuzluk algısı, CHP'li Bilecik Belediye Başkanlığında patlak verdi. Hem de suçüstü yapılarak.

Danışmanlık Zor İş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ajanslar tarafından servis edilen habere göre, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanı olan Selçuk Erdağı, 200 bin dolar rüşvet alırken Bilecik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince suçüstü yakalanmış. 

Belediye iştiraklarından Kayı A.Ş isimli firmanın Yönetim Kurulu başkanı olan ve aynı zamanda Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanı olan Selçuk Erdağı'nın bina ruhsatı almak isteyen bir şahıstan ruhsat bedeli için 400 bin TL, yapımı devam eden ve tahmini 42 milyon TL bedel belirlenecek olan AVM'nin işlemlerini takip etmek için bir şahıstan 5 milyon TL istediği yönünde ihbarda bulunuldu.

AVM'nin işlemlerini takip etme maksatlı şahısla 200 bin dolar nakit, 130 bin dolar senet olmak üzere anlaşmaya varıldığı, para alışverişinin şüphelinin Bilecik Belediyesi’ndeki ofisinde gerçekleşeceği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Bilecik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri operasyon başlattı. Erdağı belediyedeki odasında rüşvet alırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Erdağı’nın odasında önceden seri numarası alınmış 200.000 dolar ele geçirildi.

Bu olay da gösterdi ki danışmanlık öyle kolay bir iş değilmiş. Tamam, sonunda iyi bir pay var ama işte böyle yakalanma ve cezaevine girme riski de var.

Rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük kimden gelirse gelsin yanlıştır. Bu tür çirkin olayları yapan ya da yapma potansiyeli bulunan isimlerden uzak durmak her yönetici gibi siyasilerin de dikkat etmesi gereken bir konudur. 

Ak Parti, CHP, İYİ Parti,  MHP ya da farklı bir siyasi parti ve kamu kurumu fark etmez. Adı ne olursa olsun, kanunları eğip bükerek ya da belirli bir menfaat karşısında yanlış yorumlayarak çıkar temin eden insanlar ve partiler,  siyasi partiler mezarlığına gitmeye mahkûmdur. 

Bu tip adamları vatandaşlar siyasi mezarlığa kadar götürür de ondan sonra neler olur, nasıl bir âleme gözlerini açarlar onu da Allah bilir.

Danışman arkadaşlar kendilerine dikkat etsinler. Böyle riskler ve tehlikeler taşıdıklarını göz ardı etmesinler. Yoksa akıbetleri, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanı Selçuk Erdağı gibi olur hafazanallah.