DAĞ-DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Hazarbaba Dağı'nın kış sporları için ideal olduğu belirtilerek, '

DAĞ-DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Hazarbaba Dağı’nın kış sporları için ideal olduğu belirtilerek, “İlin güneyinde bulunan 2 bin 347 metre yükseklikteki Hazarbaba bulunduğu yer itibariyle Hazar ve Keban baraj göllerini görebildiği için hem seyir tepesi konumunda olması, hem de “Flora-Fuana” yapısı ve yaz aylarına kadar sinelerinde kar tutması nedeniyle dağ ve doğa yürüyüşleri için ideal olup, bu dağlarda, özellikle Hazarbaba dağında kış sporları da yapılabilmektedir. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen dağ-doğa yürüyüşlerinden sonra Hazarbaba Dağı  kış sporları için gündeme gelmiş olup, buraya Telesiyej tesisi ve kayak pisti yapılması çalışmaları tamamlanmış ve Hazar Baba Kayak Merkezi adı altında kış turizmine açılmıştır” denildi.

14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan dağ-doğa yürüyüşü için Öğretmenevi önünden saat 08.30’da araçların hareket edeceği kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: “Hazarbaba Dağı’nı Hazar Gölü ve çevresi ile birlikte bir kez daha gündeme taşımak güzel bir bahar günü yaşamak ve dağcılık sporunu özendirmek amacıyla tertip komitemiz tarafından düzenlediğimiz bu faaliyete tüm vatandaşlarımız davetlidir. 14 Mayıs 2017 Pazar günü sabah saat 08:30’da Öğretmenevi önünde buluşarak Sivrice ilçesi Hazarbaba Dağı’na gidilecektir. Hazarbaba Dağ-Doğa yürüyüşüne katılım ücretsiz olup; tüm halkımız davetlidir.”