Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Açılışa Hazırlanıyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte şehre kazandıracakları iki kent meydanı ve yer altı otoparkı çalışma sahalarını ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Açılışa Hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Şerifoğulları ilk olarak Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı'nda sona gelinen çalışmaları, ardından da 15 Temmuz Meydanı ve Yer Altı Otoparkı çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Kısa süre içerisinde açılışı gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

940 ARAÇ KAPASİTELİ MODERN YER ALTI OTOPARKI 

Şehrin otopark ihtiyacına çözüm amacıyla inşa edilen toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı ve 940 araç kapasiteli modern yer altı otoparkıyla şehrin otopark ihtiyacına çözüm oluşturulacak. Epoksi zemin kaplama çalışmalarının devam ettiği otopark alanı, teknik donanım çalışmalarıyla tamamlanmış olacak.

Giriş ve çıkışı Vali Fahribey Caddesi üzerinden sağlanacak otopark bünyesinde iki adet asansör kulesi ve araç yıkama alanı yer alıyor. Modern teknoloji ile donatılan yer altı otopark alanında vatandaşlar boş yer aramak için ekstra zaman harcamadan elektronik yönlendirme sistemi ile araçlarını park edebilecek. Elektronik "Dolu-Boş" sistemi sayesinde araçlarını park etmek isteyen vatandaşlara ışıklı yönlendirme ile kaç araçlık park alanı olduğu gösterilerek vatandaşların araçlarını park ederken yaşayacakları zaman kaybı minimize edilecek.

ŞEHİR, MEYDANINA KAVUŞUYOR

Tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olarak düzenleniyor. Yaklaşık 38.000 metrekare açık alanın 22.000 metrekaresinde bazalt taş kullanılarak gerçekleştirilen sert peyzaj çalışmalarında sona gelindi. Alanın 16.000 metrekarelik kısmı ise yeşil örtü çalışmalarıyla şekilleniyor. 

Şehre yepyeni bir kimliksel değer olarak hayata geçirilen Cumhuriyet Meydanı; su ögeleri, kuru havuz (su oyunları), süs havuzları, lazerli ışık gösterileri, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla şekilleniyor. Pergola ve oturma ünitelerinin de yer alacağı meydanda 4 adet büfe yer alacak.  Meydanda ayrıca ay ve yıldızdan oluşan Kent Simgesi oluşturuldu. Kent Simgesi'nin çevresinde ise Türkiye Cumhuriyeti ve tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen 17 adet bayrak yer alacak. 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI ÇALIŞMALARINDA DA SONA GELİNDİ

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesiyle insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu alanda, hem şehrin otopark ihtiyacına önemli ölçüde çözüm oluşturacak hem de şehrin merkezi konumunda bulunan alana yepyeni bir kimlik kazandırılmış olacak. 

Şehrin kalbinin attığı alanda hayata geçirilen proje kapsamında her katı yaklaşık 3.500 metrekare olmak üzere toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı, 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edildi. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı yer altı otoparkında epoksi zemin kaplama çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Yer altı otopark alanının üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak düzenleniyor. Toplam 11.000 metrekarelik meydanın yaklaşık 7.000 metrekaresinde peyzaj çalışması gerçekleştirilirken 4.000 metrekaresi ise yeşil alan olarak düzenlenecek. Meydan; kuru havuz, süs havuzları ve lazerli ışık gösterileri ile şekillendirilecek. Meydan çalışması tamamlandığında devam eden Kapalı Çarşı, Saray Cami ve çevresindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla bütünleşerek şehrin kalbinin attığı alan yepyeni bir değer kazanmış olacak.
 

Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Açılışa Hazırlanıyor
Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Açılışa Hazırlanıyor