Erdoğan Meclisi Feshedeceği Tarihi Açıkladı

Bursa'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada 'Seçim tarihini 10 Mart'ta açıklayacağız Seçim için sonra 60 gün süre var, YSK değerlendirecek' dedi.

Erdoğan Meclisi Feshedeceği Tarihi Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa'da gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

ERDOĞAN: BİZ KARARIMIZI MART AYININ 10'UNDA AÇIKLAYACAĞIZ Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle yaptığı söyleşide "Bu erken seçim falan değil, seçimi öne almak yapılan bu. Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey ile bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatiliyle ilgili durumlara tutun Karadeniz'de çaydı fındıktı... Bütün değerlendirmeleri yaparak adımı da buna göre atalım dedik. Öğrencilerimizin durumları bizim için çok önemli. Resmi olarak Cumhurbaşkanın burada bir yetkisi var. O da Mart 10. 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi YSK değerlendirecek. Biz kararımızı Mart ayının 10'unda açıklayacağız. “MAYIS BİR BAŞKA OLACAK” Ülkemizin ve milletimizin umudu siz gençlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Bursa'daki açılış törenimiz, mitingimiz aldığım resmi rakamlarla 120 bin kişiyi buldu. Bu bir şeyi gösteriyor, Allah'ın izniyle, inşallah Mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak. İnanıyorum ki siz gençlerimiz, hanım kardeşlerimizle birlikte biz sandıkları bu defa farklı bir şekilde patlatacağız.

“TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İNŞASI İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ HATIRLATIYOR”

Bu gençlik evelallah herkesi çok daha farklı bir hale getirecek. Durmayacağız, çalışacağız, gayret edeceğiz ve tüm genç kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da inşallah o sesi çıkaracağız. Ben şimdi buradan Bursamızın ve ülkemizin tüm genç yüreklerine selamlarımı gönderiyorum. Gençlerimizle her bir araya gelişte sizlerin sevgisine, enerjisine, vizyonunuza sahip oldukça geleceğe daha büyük ümitle bakıyoruz. Bu tablo aynı zamanda sizlere miras bırakacağımız Türkiye Yüzyılı'nın inşası için daha çok çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor.

“DÜNYA İLE YARIŞMAYA HAZIR BİR GENÇLİK GÖRÜYORUM”

İnşallah 14 Mayıs'ta ilk defa oy kullanacak siz genç arkadaşlarımızla yol arkadaşlığını bize nasip eden Allah’ıma hamdediyoum. Aradan 40 yılı aşkın vakit geçmiş olsa da, geçmiş dönemdeki heyecanları hatırlıyor, aynı duyguları tekrar yaşıyoruz. 20 yılda her alanda dünya ile yarışmaya hazır bir gençlik görüyorum. Halbuki bizim gençliğimiz 3 Y ile kuşatılmıştı. Yasaklar, yokluklar, yoksulluklar. Kavgalarla dolu bir Türkiye'de geçti gençliğimiz. Bugün önümüzdeki seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençlerden beklentimiz, elinizin altındaki imkanlarla dünya ve Türkiye'yi en iyi, en doğru şekilde okumanızdır”