Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'a günübirlik gerçekleştirdiği ziyarette başkent Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, daha sonrasında Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile de görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine Milli Günü'nde Budapeşte'yi ziyaret etti.

Başkent Budapeşte’deki Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’ndan Karmelita Manastırı’na gelen Erdoğan burada Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü.

Erdoğan ve Orban arasındaki toplantıda, ikili ilişkilerin tüm boyutları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmenin ardından Budapeşte Dünya Atletizm Şampiyonası 2023 Erkekler 100 metre yarışı finalini izleyerek Karmelita Manastırı’nda gerçekleştirilecek Kuruluş Günü kutlamalarına katılacak.

VİZE SERBESTİSİ MASADA

Erdoğan’ın Macar tarafıyla yaptığı görüşmelerde, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ve vize serbestisinin gündeme alındığı bildirildi.

Macaristan'ın 2024'ün ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlenecek olması, Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gündemin sürdürülmesi için önem arz ediyor.

Görüşmelerde İsveç’in NATO üyeliği de masaya yatırıldı. Türkiye ve Macaristan, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda da eşgüdüm halinde hareket ediyor.

Erdoğan, daha sonrasında Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile de görüşme gerçekleştirdi.