Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG Kredisi Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kamu bankalarımız TOGG için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay 0,99 oran ile kredi kullandıracak. Yani Ziraat Bankası böyle bir destek verip 36 ay vade ile kredi kullandıracak ve TOGG satışlarını bu şekilde yapacaklar' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOGG Kredisi Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil TOGG’a ilişkin önemli bir müjdede bulundu. Erdoğan, “14 Mayıs Kemal’in bay bay Kemal olacağı gündür. Bunların Tayyip Erdoğan’ı devirmek dışında hiçbir projeleri yok. Eveleyip geveledikleri konularda ne söylediklerinden haberleri var ne de bunların hesabını, kitabını çıkarma niyetleri var. Tıpkı son mahalli seçimlerde söz verdikleri konularda kulaklarının üzerine yatmaları gibi. Bugün TOGG’un bugün elektrik enerjisi ile ilgili tesisisin temel atma töreninden geldim. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz.

Kamu bankalarımız TOGG için araç bedelinin yüzde 50’si tutarında 36 ay 0,99 oran ile kredi kullandıracak. Yani Ziraat Bankası böyle bir destek verip 36 ay vade ile kredi kullandıracak ve TOGG satışlarını bu şekilde yapacaklar. Bugün ben de Gemlik’te TOGG kullandım. Tabii Gemlikliler bizi bırakmadı. Karanfile boğdular bizi. ‘Durmak yok’ dediler. ‘Yola devam’ dediler. Burası da muhteşem. Gümbür gümbür 14 Mayıs’a gidiyoruz” diye konuştu.

“Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz”

Ülke geliştikçe, büyüdükçe, zenginleştikçe ortaya çıkan kazancı 85 milyon vatandaşın her birinin hayatına yansıttıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“21 yılda milyonlarca vatandaşımızı iş, ev, araba sahibi yaparken bu anlayışla hareket ettik. Bugün de aynı anlayışla yeni programları hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Karadeniz gazı ülkemizin enerji güvenliği bakımında hayati öneme sahip. Rekor sürede kullanıma girmesini sağladığımız gazın sevincini milletimizde paylaştık. Bu sevinci sadece sözde bırakmadık. Evlerimizdeki tüketime de yansıttık. Konutlardaki ilk bir aylık tüketimi tamamen, bir yıllık tüketimi de mutfak ve sıcak su kullanımı kadarıyla ücretsiz yaptığımızın müjdesini milletime ilan ettim. Gazın gelirinden elde edilecek kaynakla ayrıca, aile yapımızı ve gençlerimizi destekleyecek yeni bir adım atıyoruz. Kaynağını Karadeniz gazı gibi ülkenin doğa zenginliğinden alacak Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Kaynak, Londra tefecilerinden değil, Karadeniz gazından. Bu banka ile aile kurumunu güçlendirecek, gençlerimizi destekleyecek çalışmaları finanse edeceğiz. Ev kadınlarının emekliliğine, priminin 3’te 1’ini ödeyerek destek vereceğiz. İsteyen her ev hanımı, oldukça kolay şartlarla emekli olarak kendi gelirine kavuşacak. Gençlerimizin eğitiminden istihdamına; iş kurmasından evlenmesine; hayata başlarken attığı her adımda yanında olacağız.”