Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu Ayıptan Kurtulacağız'

Şiddet mağduru kadınların aileleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hukuki, adli, idari ve en önemlisi zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayet ayıbından kurtarmakta kararlıyız. Şiddetin kendisiyle birlikte sebepleri kaldırana kadar amasız, fakatsız bu şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz' dedi. Ayrıca iftar yemeğinde yanına gelen bir kadını dinleyen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın üzüldüğü anlar fotoğraflara yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu Ayıptan Kurtulacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddet mağduru kadınların aileleri ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki iftarda bir araya geldi.

ÜZGÜN OLDUKLARI ANLAR KAREYE YANSIDI
İftar yemeğinde Erdoğan, masasına gelen bir kadını dinledi. Gözyaşlarına hakim olamayan kadını pürdikkat dinleyen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın üzgün oldukları görüldü.

"ÜLKEMİZİ BU AYIPTAN KURTARMAYA KARARLIYIZ"
"Aileden başlayıp toplumun tüm kademelerine ve devlete kadar uzanan mücadelede en önemli adımlar bizim dönemimizde atılmıştır" diyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hukuki, adli, idari ve en önemlisi zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayet ayıbından kurtarmakta kararlıyız. Şiddetin kendisiyle birlikte sebepleri kaldırana kadar amasız, fakatsız bu şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Kadına şiddetin karşısında yer almayı yöneticilik görevimizin bir parçasını teşkil etmesinin ötesinde insanı vebal, rahmetli annem ve eşime ve kızlarıma karşı sorumluluğumun gereği olarak görüyorum. Hatırlarsanız, bölücü terörü kökünden bitirmek için analar ağlamasın demiştik. Şimdi aynı sözü kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda söylüyoruz. Anaların, babaların, kardeşlerin bu sebepten ağlamayacağı günler inşallah çok uzak değildir. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için hukuki ve idari olarak pek çok düzenlemeyi geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdık. Anayasamızda 2004 ve 2010 yılında yapılan değişiklerle bu mücadeleyi, hukuki açıdan en güçlü zemine kavuşturduk. Mecliste kurulmasını teşvik ettiğimiz, kadın erkek fırsat eşitliği komisyonuyla da yasama tarafının da meseleye sahip çıkmasını sağladık. Bakanlıklarımızın her biri kendi görev alanlarıyla ilgili olarak tarihi önem ve reformları hayata geçirdiler. Mesela 2005 yılında yürürlüğüne giren Türk Ceza Kanunu kadın cinayetlerin verilen cezaların artırılması için çok daha önemli bir dönüm noktası olmuştur. Hiç şüphesiz bu konudaki en büyük devrim, 2012 yılında çıkardığımız ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunudur. Bu kanunla ilk defa şiddet ev içi şiddet kadına yönelik şiddet gibi kavramlar tanımlanarak hayatın her alanında kadının korunması sağlanmıştır. Özellikle şiddet önleme ve izleme merkezlerinin yaygınlaşmasıyla kadınlarımıza rehberlik edecek mekanizmalar oluşturulmuştur" diye konuştu.