Cumhur'un Esnaf Sınavı

14 Mayıs seçimlerinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. İlimizde Cumhur İttifakına mensup milletvekilleri Elazığ'ın sorunlarını ilgili bakanlık ve kurumlara birlikte taşıma noktasında bugüne kadar örnek bir duruş ve dayanışma sergilediler.

Cumhur'un Esnaf Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaman zaman vekiller arasında bazı polemikler yaşansa da sorunların sahiplenildiğini görmek önemli ve şehir adına memnuniyet verici.

Son günlerde şehirde en çok konuşulan ve tepki yükselen konulardan biri de Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanlıkları vasıtasıyla Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranlarının aniden, birdenbire ve keyfi olarak yüzde yüzden daha fazla oranda artırılması. 
Konuyla ilgili ilk tepkiler doğal olarak konunun muhatapları olan Esnaf Odalarımızdan geldi. İlk sesini yükselten Oda başkanımız her zamanki gibi Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen’den geldi.

Ardından bir çok esnaf oda başkanı ve STK’larımızdan da peş peşe açıklamalar geldi. Bu süreçte Ak Parti milletvekilleri de kararın yanlışlığına dikkat çekerek düzeltilmesi yönünde gayret göstereceğini ifade eden açıklamaları peş peşe yayınladılar.

Ak Parti İl Başkanlığında İl başkanı Şerafettin Yıldırım, Milletvekilleri Prof. Dr. Erol keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı,  Oda Başkanlarıyla toplantı yaparak atacakları adımları istişare ettiler.

Bu süreçte CHP Milletvekili Gürsel Erol ile MHP Milletvekili Semih Işıkver de konuyla yakından ilgilendiklerini ve çözümü noktasında gayret göstereceklerini ortaya koydular. CHP’li Erol, konuyu hem meclise taşıyıp hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazarak iki depremin mağduriyetinin ardından esnafların bir de bu kararla mağdur edilmesinin yanlışlığına dikkat çekerek kendine özgü yapıcı ve sorunu “sorun” olarak köpürtüp bunun üzerinden ucuz ve sığ muhalefet yapmama tarzını bir kez daha ortaya koydu.

MHP Milletvekili Semih Işıkver ise kararın düzeltilmesine yönelik çalışmalar yaptığını dile getirmekle birlikte Ak Parti Milletvekillerinin özgüvenli paylaşımlarının ve bu konudaki gayret ve çabalarının çok da sonuç getirmeyeceğine yönelik paylaşımlarda bulundu.

Bu paylaşımlarla birlikte uzun süreden beri Cumhur İttifakı milletvekilleri arasında yaşanan uyum ve koordinasyonun farklı noktaya evrildiği gibi bir sonuç ortaya çıktı.  Umarız esnafların kredi faizleri konusu polemiklere kurban gitmez ve milletvekillerimiz süreç değil sonuçta etkili olur ve kendi başarılarını esnaflarımızın gönüllerini kazanarak gösterirler.