Cumhur Saat Gibi: Anlaşma Tamam, Sıra Adayların Açıklanmasında

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı bileşenlerinin anlaştığını duyurmasının ardından gözler açıklanacak adaylara çevrilirken tüm paydaşlar süreci sakin ve oldukça titiz bir şekilde yönetmeye devam ediyor.

Cumhur Saat Gibi: Anlaşma Tamam, Sıra Adayların Açıklanmasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı bileşenlerinin 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağını duyurdu.

Mersin ve Manisa’da MHP’nin adaylarının, kalan 28 büyükşehirde AK Parti adaylarının destekleneceğini söyleyen Yıldız, tarihi önemi nedeniyle Ahlat’ta AK Parti’nin, Söğüt’te ise MHP’nin adayının destekleneceğini açıkladı.

13'ÜNCÜ TOPLANTIYLA GÖRÜŞMELER SONUÇLANDI

MHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AK Parti ve MHP arasında yapılacak işbirliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023’te başlayan sürecin bugün yapılan 13’üncü toplantı ile sonuçlandığını duyurdu.

2 MHP, 28 AK PARTİ

Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Yıldız, Mersin ve Manisa’da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının destekleneceğini açıkladı. Yıldız, kalan 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının destekleneceğini duyurdu.

ELAZIĞ DAHİL 22 İLDE REKABET

“Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır” diyen Yıldız, tarihsel önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti adayının, Söğüt’te ise MHP adayının desteklenmesinin uygun bulunduğunu söyledi. Açıklanan bu rakamlar neticesinde 22 ilde Ak Parti ve MHP kendi adaylarıyla seçime girecek ve kıyasıya yarışacak. Bu yarışın yaşandığı iller arasında Elazığ'ın da olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ERDOĞAN VE BAHÇELİDEN GÜÇBİRLİĞİ MESAJLARI

Yapılan 13 toplantı sonucunda görüşmeleri başarıyla sonuçlarından Cumhur'da her şey planlandığı gibi gidiyor. Hem ittifak süreci hem de aday belirlme süreçleri aceleye getirilmeden büyük bir tititzlikle yürütülüyor. Bunun yanında hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'nın güç birliği mesajını açıklamalarıyla da sık sık kamuoyuna iletiyorlar. Geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Bahçeli'nin MHP, 31 Mart 2024 tarihini, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılına ivme verecek demokratik bir sınır hattı olarak değerlendirmektedir. Partimiz adına şunu ifade etmeliyim ki, AK Parti'yle yapılan görüşmelerimizde, üç belediye fazla, beş belediye az almak maksadından ziyade Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın tecellisine odaklandığımızı, ülkemiz ve geleceğimiz adına her türlü özveriyi karşılık beklemeksizin gösterdiğimizi samimiyetle paylaşmak istiyorum."  açıklamasına Erdoğan ise "Bizde kavga, gürültü yok, rahatız. Ama diğer ittifaktaki durumu zaten izliyorsunuz, benim size anlatmama gerek yok. Kavgayla, gürültüyle zaten bir yere varılmaz. İnşallah sonu iyi olacak." cümleleriyle destek vermişti.

SIRA ADAYLARDA 

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik de adayların açıklanma sürecinin başlaması için MHP ile yapılan görüşmelerin sonuçlanmasını işaret etmişti. Ak Parti ve MHP'nin görüşmeleri başarıyla sonuçlandırmasının ardından artık gözler açıklanacak adaylara çevrildi.