'Cumhur, Kazanmaya Yakın'

Türkiye'nin seçim sath-ı mailine girdiği kritik süreçte CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği 6'lı masadaki adaylık kaosu sürüyor.

'Cumhur, Kazanmaya Yakın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklanadursun, İmamoğlu Anadolu’yu turlayarak yarıştan kopmadığını ima etmeye çalışıyor.

Bununla da kalmayan İmamoğlu, kendi yandaş gazetecilerine ilginç yazılar yazdırmaktan da geri durmuyor.

İmamoğlu'nun seçim kampanya direktörlüğünü yapan siyasi danışmanı Necati Özkan, kaleme aldığı yazıda, iktidarın seçimi kazanmaya yakın taraf olduğunu açıkladı.

Özkan ilgili yazısında, "Bugün geldiğimiz noktada iktidarın kazanmış olduğunu söyleyemeyiz, ama aradaki farkı büyük ölçüde kapattığını ve kazanmaya yaklaştığını söyleyebiliriz. Bundan sonra muhalefetin asla ve asla hata yapmaması lazım. Asla zamanı boşa harcamaması lazım." ifadelerini kullandı.

Bu ifade aslında Millet İttifakından ziyade Cumhur ittifak için daha önemli bir tespit. Ak Parti’nin küskün ve dargınları toparladığına dair bir sahadaki yansımayı bizler de müşahede ediyoruz. Ancak bu toparlanma seçimleri kazanmaya yeter mi bilmiyoruz.

Aslında bugünden sonra Cumhur ittifakının hata yapma lüksü yok. Cumhur İttifakının bu kritik süreçte daha da büyümesi gerekiyor. HÜDA-PAR’dan sonra Yeniden Refah Partisi ile de görüşmeler yapılması ve bunun ittifaka dahil olması lazım. 

Bu seçim, küçük hesap ve kaprislerin yarışacağı seçimler değil.  Bu seçimler ülkenin seçimleriyse kimsenin hata yapma lüksü olmadığı gibi güç zehirlenmesine kapılıp kimseye minnet etmeme seçimleri de değildir.