Çukurambar'da 15 Katlı Lüks Bina

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kamuda tasarrufu, milyonlarca  kamu zararı oluşturan sıfır kırımlı ihalelerle yanlış anladığını bugün başka bir Hakimiyet'e Göre yazısında dile getirmiştik.

Çukurambar'da 15 Katlı Lüks Bina
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yazımızın ardından haber sitelerine yine bu bakanlıkla ilgili bizi teyit eden ilginç bir haber düştü.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, tasarruf tedbirlerine karşın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 15 katlı bir gökdelen kiraladığını iddia ederek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Kamuda tasarruf paketinin devreye alınmasına rağmen Ankara'nın en lüks semtlerinden Çukurambar'da böyle bir binanın kiralandığı iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Bakan Mehmet Şimşek çıkan haberlerle ilgili sessizliğini bozdu.

Katıldığı etkinliğin ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorusuna yanıt veren Şimşek "Kiralanan bina eskiden" demekle yetindi.

Evet, iddia bu, cevap ise tek kelime: “Eskiden”. Demek ki Mehmet Şimşek’in bile gücü yetmiyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığına. Daha doğrusu bu bakanlığın lüks, şatafat ve müteahhitlerle haddinden fazla içli dışlı olmuş bazı bürokratlarına lafı da sözü de geçmiyor. Hacı Tevfik Abinin deyimiyle demek ki Bakanlığın da dibi yaş. 

Adamlar genelge dinlemediği gibi Bakan da takmıyor. Fırsat bu fırsat diyerek istediği şekilde at oynatıyorlar. Bu bakanlığın tüm üst düzey kadroları ile kilit şube müdürlerinin iki yılda bir değiştirilmesi lazım. Yoksa tasarruf genelgesine rağmen müteahhitlerin cirit atıp zafiyeti olan bürokrat avına çıktığı,  tuzu kuruların mekânı Çukurambar’da  15 katlı lüks bina da kiralanır,  sıfır kırımlı  ballı ihaleler de adrese teslim yapılır. Olan da bize olur…