Cübbeli Haksız Değil

Konuşmaları ve söylemleri ile gündem olan Cübbeli Ahmet bu kez de muhafazakâr kesimin tepkisini aldı.

Cübbeli Haksız Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Cübbeli Ahmet'ın imam hatip liselerine yönelik açıklamaları gündem oldu.

Cübbeli Ahmet, "Çocukları imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Müfredattaki şeye yorum katıyorlar. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarının ardından bir kesimin tepkisini çeken Cübbeli Ahmet'ten yeni bir hamle geldi. Cübbeli'nin tepkilere ilk yanıtı Twitter hesabından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in tweet'ini RT etmesi oldu. 

Ehl-i sünnete bağlılığı ile tanınan Şimşirgil'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

"Haşa Kur'an-ı Kerim Allah kelamı değil; Kur'an'daki kıssalar Peygamber sözüdür; Kur'an-ı Kerim tarihseldir diyen şarlatanları görmüyorlardı... Cübbeli Ahmet Hoca'nın hedefi, imam hatipler değil orada verilen eğitim anlayın artık!"

Konu bu, görüşler böyle. Gelelim bizim değerlendirmemize. Hem Cübbeli’nin hem de Şimşirgil’in dikkat çekmek istediği ve eleştirdiği konu imam hatipler ve okullara giden öğrenciler değil. Onlar, bu mesajlarını İlahiyat ve İmam Hatip liselerinde verilen eğitimlere ayrıca  yanlış bilgiler verilerek çocukların zihninin  bulandırılmasına.  Şimdilerde marjinal olmakla birlikte önlem alınmazsa olağan bir hal alacak bu zararlı fikirlere dikkat çekmek.

Daha da ötesi, yarınlarda yeni bir FETÖ, IŞID ve DEAŞ’ın oluşumuna zemin hazırlayacak selefi akım ve düşüncenin bu topraklarda kök salmasıdır.

Burada asıl mesaj, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanına ve YÖK başkanına.

Bazı okullar da bu akımların  ve görüşlerin olduğunu birçok insan biliyor.Geçmiş yıllarda medyaya da düşen bazı haberler de  İmam Hatip Lisesine dinini öğrenmeye giden bazı çocukların  deist ve ateist olduğu yönünde iddialar yer almıştı. Kısacası yepyeni bir kişilik olarak ortaya çıkılabiliyor. 

Bu açıklamaları tek taraflı ve derinliksiz yorumlayıp Cübbeliyi eleştirme sırasına giren  Bazı İmam Hatip Derneklerinin, Cübbeli’nin dikkat çektiği hassas ve önemli konularda hangi çalışmaları yaptılar, yere göğe sığdıramadıkları hangi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanını uyarmış ve rapor vermişler ve bu konuda hangi Milli Eğitim Müdürünün kapısını aşındırmışlar merak ediyoruz.

Bazı derneklerin tek uğraşısı;  kimi hangi okula müdür yapacakları, hangi ismi bakanlık bürokrasisine terfi ettirecekleri ya da protokolde yer almak için çabalamalarıdır.  

Öğrencilerin kafası ve beyni,  selefi düşüncelerle bulandırılması umurlarında değil.Cübbeli, bilinen bir gerçeğe çok çarpıcı cümlelerle parmak basmış, Şimşirgil Hoca da örneklerle bunu somutlaştırmıştır.

Cübbelinin bu tespiti, tespitten öte konuya dikkat çekmek için bir feryattır, bir uyarıdır. Yetkililere, yarınlarda FETÖ benzeri yeni bir tehlike ile karşı karşıya kalmamak için önlem almalarını şiddetle tavsiye eden bir dost tavsiyesidir.