Çözümünüz Bu mu?

Son dönemde okullarda yaşanan şiddet olayları medyada geniş yer buluyordu. Özellikle öğretmenler tarafından öğrencilere yönelik kamuoyunu sarsan görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekiyordu.

Çözümünüz Bu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonunda Milli Eğitim bu sorunla ilgili çözümünü buldu ve hayata geçirdi.

Anaokullarından liselere kadar uzanan şiddet olaylarına çözüm olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Bu kapsamda, 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu' çerçevesinde okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının ve diğer öğrencilerin izinsiz olarak görüntülerini çekmek, kaydetmek, paylaşmak fiilleri disiplin suçu sayıldı.

Çözüme bak... Tamam, elbette öğrencinin elinde telefonla sınıfa girmesi ve görüntü çekmesi zaten suç ve yasak. Buna rağmen şiddeti önlemenin tek yolu bu mu olmalıydı?

Şiddete meyilli bazı öğretmenler için öfke kontrolü eğitimleri ya da psikolojik eğitimler verilmesi gibi bilimsel yöntemi es geçip, görüntü çekmeyi suç sayarak bunun önüne geçmek zor gibi görünüyor.

Milli Eğitim Bakanlığının öncelikle öğretmelere yönelik RAM işbirliği ile bu konularda testler uygulaması, şiddete meyilli gözüken öğretmenleri özel bir eğitime almaları, tahammülsüz ve sinirli öğretmenlerin önce eğitimlere tabi tutulması, sonuç alınmadığı takdirde ise farklı bir göreve çekilmesi gibi bir formül dururken, görüntü çekmeyi disiplin suçu sayarak işin içinde çıkmak, birçok insan tarafından benzer olayların üzerini örtmeye yönelik bir adım olarak yorumlanabilir.