Çözümsüz Toplantılar

ELAZIĞ'DA SON YILLARDA BÜYÜK BÜTÇELERLE YAPILAN TOPLANTILARIN ÇÖZÜM ODAKLI OLMAK YERİNE SÜREÇ ODAKLI OLDUĞU İFADE EDİLİYOR

Çözümsüz Toplantılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ’DA SON YILLARDA BÜYÜK BÜTÇELERLE YAPILAN TOPLANTILARIN ÇÖZÜM ODAKLI OLMAK YERİNE SÜREÇ ODAKLI OLDUĞU İFADE EDİLİYOR.

SÜSLÜ İSİMLENDİRMELER

Son zamanlarda ilimizde yapılan etkinliklerin ortak paydası ise Doğu Anadolu Bölgesi vurgusu ve ilk defa yapılıyor olması. Aslında benzer konularda birçok defa  resmi ve özel kurumların defalarca yaptıkları benzer toplantı ve çalıştayları yok sayıp süslü isimlendirmeler  ve ilk defa yapılıyor algısı oluşturularak yapılan toplantıların ne kadar taban bulduğu ve kabul gördüğü de merak konusu.

BİLİŞİMLE BAŞLADI TARIMLA DEVAM EDİYOR

Değişik bakanlıklardan bütçelerinden önemli oranda harcamalar yapılarak gerçekleştirilen toplantıların ilk ayağı Bilişim Buluşmaları olmuştu. Gerek resmi kurumların gerekse sektörün temsilcilerinin rağbet etmediği  dar kapsamlı sektörde çok da bilindik isimlerin görüşlerini  dile getirmesiyle kendini gösteren Bilişim buluşmalarının ardından, geçmişte hem ekonomi  kurultayı hem kalkınma kurultayı hem de Ticaret Borsası, ayrıca ETSO ve diğer ekonomi merkezli STK’lar tarafından onlarcası yapılan tarım ve hayvancılığı konu edinen ve adına da 1. denilen bir toplantı yapıldı.

Sektörün sorunları, çözüm yolları ve değişik kurumlar tarafından atılması gereken adımların tüm detayları ile ilgili kurumlarda bulunan ve yine konu ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunulan raporlara rağmen, malumun ilanından öteye geçmeyen bu tür toplantıların, toplantı yapmaktan öte bir anlam taşımadığını ifade eden vatandaşlar, endişe duyduklarını belirtiyorlar.

SÜRECİ BİLMEYEN YOK

Gerek bilişim gerekse tarım politikaları noktasında sokaktaki vatandaşın bile birçok bilgiye sahip olduğunu, sorunun tarafları ve çözüm merkezleri belli olmasına rağmen böylesi toplantıların bir günlük gündem  oluşturmanın dışında şehre hiçbir yansımasının olmayacağını belirten vatandaşlar,bu konuda il yöneticilerinin de seçkinci davranması, süreç değil çözüm odaklı toplantıların yapılmasının daha doğru olacağını ifade ediyorlar.

HERKES VAR ETSO YOK

Gıda ve Hayvancılık  ile ilgili yapılan adına zirve dense de sektörün başaktörlerinden  olan ETSO’nun toplantıya katılmamaları olaya ne kadar ciddi yaklaşıldığının da göstergesi oldu.

Hazırlanan afişte ilgili ilgisiz birçok kurum ve STK logoları kullanılırken olması gerekenlerin bulunmaması o kurumların ilgisizliğinden ziyade toplantının süreçten öte bir anlam taşımayacağı ve çok da ciddiye alınmayacağına dair önemli ipuçları vermesi açısından da önemli.

AFİŞTEKİ ACEMİLİK

Toplantının ne kadar amatörce ve alelacele yapıldığının en önemli göstergelerinden biri de afişteki acemilik. Toplantının adı, yeri, tarihi ve saati ile ilgili olarak aynı cümlelerin iki defa yazılması ve bunun afiş olarak basına servis edilmesi, bazı STK’ların da bunu olduğu gibi alıp yayınlamaları bu konuda asıl amacın sektörün canlanmasından ziyade kendisini  öne çıkarma gibi önemli bir fotoğrafı ortaya koydu.

TOPLANTILAR ŞEHRE KAZANDIRSIN ŞEHİRDEN GÖTÜRMESİN

Bu tür sektörel toplantıların şehrin ekonomisine katkı sunacak, bu alandaki tüm aktörleri buluşturacak ve çözüm çıkacak toplantılar hüviyetine dönüşmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, bu konuyu kendi özel ve ticari meslek haline getiren grup ve oluşumlara asla prim verilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Benzer toplantıların şehre bir şey verme yerine şehirden bir şeyler koparma sarmalına dönüşmemesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yöneticilerin daha duyarlı olması gerektiğini belirtiyorlar.