ÇÖZERSE REİS ÇÖZER

Nisa Yılmaz/Elazığ Nakliyeciler Kamyoncular ve Tırcılar Derneği ( ELNAKDER ) Başkanı Harun Gençtoy gazetemize Nakliyecilik ve Karayolu Taşımacılık sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇÖZERSE REİS ÇÖZER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELNAKDER Başkanı Harun Gençtoy, “Ülkemizde yük taşımacılığının yaklaşık yüzde 85’lik kısmı karayolu taşımacılığı ile yapılmakta. Bu sektöre hizmet veren nakliyeci ve şoför esnafı kar kış demeden, gece gündüz demeden ailelerinden uzak bir şekilde direksiyon sallayarak evlerine ekmek götürebilmenin derdindeler.” dedi.

NAKLİYECİ KAMYON VE TIR ŞOFÖRÜ ESNAFI ÇOK ZOR DURUMDA

Gençtoy, “’Malesef nakliye fiyatlarının düşük olması akaryakıt fiyatlarının yüksek olması nakliyeci ve şoför esnafını çok zor duruma düşürdü. Masrafları arttı gelirleri azaldı. Bu sektöre hizmet eden esnaflar zararına çalışır eve ekmek götüremez hale geldiler.’’ diye ifade etti.

YOL DURUMUNA GÖRE DÜZEN VE DENGE İSTİYORUZ

Harun Gençtoy, “Nakliye fiyatlarının yol durumuna göre km başına belirli bir sabit ücretin getirilmesini talep ediyoruz. Akaryakıtta Deniz taşımacılığına verilen ÖTV indirimi veya yatı olan kişilere verilen ÖTV indiriminden Sektör olarak bizlerinde uygun görülen oranda faydalandırılmasını ÖTV indirimi uygulamasını talep ediyoruz. Birliği beraberliği düzen ve dengeyi ancak bu şekilde sağlayabiliriz.’’ dedi.

Gençtoy,’’Yurt içi nakliye taşımacılığı yapmak için Ulaştırma Bakanlığı tarafından K1 belgeleri verilmekte. Verilen bu K1 belgelerinin araç satışında devir hakkının getirilmesini talep ediyoruz. Dünya liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Nakliyeci ve şoför esnafı zor durumda. Bu sorunu çözerse reis çözer.’’ dedi.