Covid – 19 aşı uygulamasında sağlık çalışanı statüsüne alınmayan veteriner hekimler tepkili

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs'e karşı ülkemizde aşı çalışmaları başlarken, öncelikli ve riskli gruplara ilk doz aşılar yapılmaya başlandı.

Covid – 19 aşı uygulamasında sağlık çalışanı statüsüne alınmayan veteriner hekimler tepkili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
Bu bağlamda sağlık çalışanları en öncelikli ve en riskli grup olarak belirlenirken Veteriner Hekimler sağlık çalışanı statüsünde değerlendirilmemelerine tepki gösterdiler.
Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Oda adına açıklama yapan Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim BULUT, özellikle hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik hastalıklarla mücadele eden ve hayvansal gıdanın sağlıklı bir şekilde soframıza kadar gelmesinde büyük emekleri olan Veteriner Hekimlerin görmezden gelinmesinin üzücü olduğunu ifade etti.

Bulut; “Ülkemizde Covid 19 aşı uygulamasında öncelikli ve riskli olarak belirlenen meslek gurupları içerisinde Veteriner Hekimlerin olamaması meslek camiamızı derinden üzmüştür. Bizler yıllardır olduğu gibi pandemi döneminde de zoonotik hastalıklar başta olmak üzere veteriner halk sağlığı ve güvenli gıda alanlarında 7/24 özverili bir şekilde görev yapmaktayız. Bununla birlikte pandemi sürecinde oluşturulan Bilim Kurulu’nda 3 Veteriner Hekim akademisyen bulunmakta, yine virüsü ilk defa izole eden ülkemizde yürütülen yerli aşı çalışmalarının başında Veteriner Hekimler yer almaktadır. Hâl böyleyken Veteriner Hekim’in sağlık çalışanı olarak kabul edilmemesi anlaşılır gibi değildir. Düşünün ki aşıyı üreten Veteriner Hekim aşı olamıyor. Tekrar üzerine basarak ifade etmek istiyorum ki bizleri üzen aşıda öncelikli olmamamız değil, sağlık çalışanı olarak görülmememizdir” dedi.