Çok Arıyor Musunuz?

İlimizle ilgili sorun ve sıkıntıları sıklıkla gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle meclise yeni soru önergesi daha verdi.

Çok Arıyor Musunuz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Erol, Bakan Soylu’ya Suriye’de inşa edilen konutların yanı sıra Elazığ’da “Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık vermeyi kabul etmediği” gerekçesiyle görevden alındığı iddia edilen İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuzu da sordu. Erol ilgili soruda şu ifadelere yer verdi:

“Elazığ İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz’un Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesinin kanuna ve yönetmeliklere aykırı bulduğu için görevden alındığı yerel ve ulusal basın mecralarında dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Elazığ İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz’un görevden alınma gerekçesi nedir?”

CHP Milletvekili Erol’un bir muhalefet milletvekili olarak ülkemiz ve ilimizde gördüğü yanlış ve usulsüzlükleri TBMM’ye taşıması kadar doğal bir şey olamaz. Milletvekilinin yaptığı doğru ve belki de gerekli. Zira muhalefetin asli görevlerinden biri de yanlışlıkları ifade etmek ve çözüm önermek.

Burada asıl yanlışlık, Ak Parti tarafından atanan bir bürokratın sebebi ne olursa olsun yine Ak Parti tarafından görevinden alınması sonrasında bazı  bürokratların soluğu muhalefet milletvekilleri ve muhalif partilerin yanında almaları.

Geçtiğimiz hafta görevinden alınan Elazığ İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz’u tanımaz etmeyiz. Ancak değerlendirmelerine ve objektifliğine inandığımız birkaç  isme sorduk ve aldığımız cevap “çok isabetli olmuş” oldu.

Geçmişte bir milletvekilinin referansıyla il müdürü  yapıldığı iddia edilen Yavuz’un geçen süre içerisindeki uygulamaları birçok kesimden tepki aldığı ifade edilmişti. Görevden alınması sonrasında ise bir çok vatandaş,isabetli bir karar olduğunu ifade etmişti.

Bu bürokratın neden görevden alındığı ile ilgili CHP’li milletvekili Erol’un soru önergesi de gösteriyor ki “Benden sonrası tufan” politikası uyguluyor birileri. Sonuç olarak, Elazığ ve ülke genelinde referans ile  il müdürlüğüne atanırken Ak Parti iyi, görevden alınırken kötü. Böyle bir mantık ne kadar doğru  yorumu siz okurlarımıza bırakıyoruz. Ancak bu vesileyle bazı  bürokratları atayan Ak Partili milletvekillerine de tek cümlelik soru sorma hakkımız olsun artık. “Çok arıyor musunuz bu isimleri?”