Çocukların Dürüstlüğü

İlimizde bazı kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdikleri hizmetleri abartarak, köpürterek ve olduğundan fazla göstererek üstlerinin gözüne girmek istediklerine sıklıkla şahit oluyoruz.

Çocukların Dürüstlüğü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle ilimiz plakasının 23 olmasından kaynaklı her faaliyette 23 takıntısıyla hareket eden kamu kurumları, ektikleri fidanlar için de bu rakamı kullanmakta çok beis görmüyorlar.

Geçtiğimiz yıl  deprem  hatıra ormanında 2.023 fidan diktiklerini açıklayan Orman Bölge Müdürlüğü,  geçtiğimiz hafta sonu da Tadım köyünde 23 bin fidan diktiklerini açıklamışlardı.

Hakimiyet olarak her iki dikim alanında yaptığımız incelemede bu kadar bir fidan görmediğimizi, verilen sayıların sembolik olmaktan öte afaki olduğunu gördük. Buna karşın çocukların bu konudaki dürüstlüğünü il yöneticilerimizin de örnek alması gerektiğini gördük.

Elazığ’da özel bir kurs merkezi tarafından 100. yıl etkinlikleri, Milli Ağaçlandırma Projesi ve Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Baskil ilçesinde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde öğrenciler, daha önceden hazırlanan ve ağaç dikmeye uygun hale getirilen alanda 100 fidanı toprakla buluşturdu. 

Çocuklar da il bürokratları gibi afaki rakamlar ifade ederek hava atabilirlerdi. Ancak onlar bunu yapmadılar ve büyüklerine örnek olacak bir davranış  ortaya koydular. Keşke dünyayı büyükler değil çocuklar yönetse. Keşke çocukların saflığı ve doğallığı bazı  bürokratlarımıza da yansıyabilse. Ya da bürokratlarımız çocukların saf ve temiz  duygularını referans alsa.