Çocuklar, Geleneklerini Anaokul Sırasında Öğreniyor

Nisa Yılmaz/Elazığ'da eğitim veren özel bir anaokulu, yerel folklor ve zenginliklere verdiği önemi gerçekleştirdiği etkinliklere yansıtıyor.

Çocuklar, Geleneklerini Anaokul Sırasında Öğreniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerek eğitim modeli, gerek okul içi gerçekleştirdikleri etkinlikler kapsamında Elazığ kültürüne ait yöresel öğelerin sıklıkla yer veren okul idaresi ve öğretmenler çocuklarla keyifli vakit de geçiriyor.

Okulun Kurucusu Gülşen Aydın, kültürel değerlerin çok küçük yaşta kazandırıldığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Anaokulumuzda önem verdiğimiz en önemli noktalardan biri de; bir kültür olarak var olan, hayatımızda uygulamış olduğumuz geleneklerimizi çocuklara hatırlatmak. Bu etkinliklerimize eğitim dönemimiz boyunca sık sık yer veriyoruz. Böylelikle büyüdüklerinde hatırlayacakları çok güzel anıları olmuş oluyor.

Neşeli Ayaklar Anaokulu olarak çocuklarımızın geleneklerimizi ve kültürel lezzetlerimizi öğrenmeleri adına hazırlık öncesinde onları da her aşamaya dahil ederek, Elazığ’ımızın yöresel lezzeti orciği hazırladık. Çocuklarımız minik parmakları ile cevizleri ipe geçirerek kaynattıkları bulamaçlara batırıp kurumaya aldık. Her aşamasını görmek, yaşamak onlar için son derece heyecanlı bir durumdu.

Bu etkinliğimiz ile aynı zamanda birebir uygulayarak, yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirip, çocuklarımıza MONTESORRİ eğitim modeli ile de kazanımlar sağlamış oluyoruz.

Bu hafta da gelenekten geleceğe diyerek hep birlikte oluşturduğumuz Elazığ Odasında kürsübaşı geleneğimizi devam ettirerek Elaziz türküleri söyleyip Çaydaçıra Oynadık.  Geleceğimizin temellerini köklü kültürümüze dayanarak, eğitim modelimizde de buna yer vermek çok gururlu ve memnuniyet verici.”