Çocuk Oyuncağı mı?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında valilik kararı ile geçtiğimiz günlerde araç trafiğine kapatılan Gazi Caddesi, Hürriyet Caddesi ve Vali Fahri Bey Caddesi, herhangi bir resmi açıklama gereği bile duyulmadan yeniden açıldı.

Çocuk Oyuncağı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vaka sayılarının artışı gerekçe gösterilerek alınan karar kadar, yasağın kaldırılması da vatandaştan tepki gördü.

Vatandaşlar, alınan karar kadar böylesine önemli bir konuda resmi açıklama dahi yapılmadan yasağın kaldırılmasının, şehrin ve salgın sürecinin çok başarısız yönetildiğini, kararları, bilimsel gerçeklerden ziyade, kamuoyu ve bazı kesimlerden gelen itirazların belirlediğini, bu anlayışla şehrin pandemi sürecinin asla yönetilemeyeceğini ifade ediyorlar.

Vatandaşlar dün kapatılıp bugün açılan caddeler için şu soruları soruyorlar:
1.Pandemi kurulu, kararları hangi mekanizmalardan ve yetkililerin görüşlerini alarak alıyor.
2.Dün sakıncalı görülen araç trafiği bugün nasıl tehdit ve tehlike olmaktan çıktı?
3.Araç trafiğinin yasaklanması ile salgının önüne geçileceğine dair bilimsel gerçeği hangi kurum önerdi.
4.Caddelerin kapatılması ve bir gün sonra açılmasının amacı, kamuoyundan gelen tepkileri mi azaltmak yoksa gereksiz ve yanlış alınan karardan geri dönmek midir?
5.Alınan kararın bir gün sonra iptal edilmesinin yöneticilik ve idarecilikteki yeri nedir?
6.Alınan karar ile iptal edilen kararda pandemi kurulunun etkisi ve iradesi nedir?
7.Hem yasak hem de yasağın kaldırılmasında etkili olan iradenin, hem şehir hem de salgınla mücadeledeki görev ve fonksiyonları nelerdir?
8.Bu karar sonrası vaka sayılarının olası artışından sorumlu kim ya da kimler tutulacaktır ve fatura kime çıkartılacaktır.
9.Akılcı, bilimsel ve toplumun olası tepkileri hesap edilmeden alınan kararın ardından, bir gün sonra karardan dönüşün kamu yönetimindeki adı nedir ve bu yönetim tarzını ortaya koyanların ülkeye bir katkısı olabilir mi?
10.Bu şehri yöneten gerçek irade nedir ya da böyle bir irade var mıdır?