Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

Bu yıl 4. yapılan ve yaklaşık 100 bin kitapseverin ziyaret ettiği Kitap Fuarı'nda en yoğun ilgi çocuk kitaplarına olurken, ziyaretçilerin çoğunluğu ise kadınlar ve gençlerden oluştu.

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

Kübra Kabukçu/Elazığ Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 4. Kitap Fuarı, yoğun bir ilgi ve katılımın ardından pazar günü sona erdi.
Elazığlıların dilediği kitaplara ulaşabildiği ve yüzlerce yayınevinin yer aldığı Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı’nda ulusal ve yerel şair-yazarların imza ve söyleşi programlarına yoğun bir ilgi gösterildi.

KİTAP FUARINDA ÜNLÜLER GEÇİDİ

28 Ekimde başlayan ve 5 Kasım Pazar günü sona eren Kitap Fuarı, ülkemizin saygın ve tanınmış onlarca yazar ve şairi misafir etti.

Sadık Yalsızuçanlar, Mine Sota, Ahmet Turgut, Serhat Yabancı, Bayram Karaçor, İkram Arslan, Seyit Ali Kahraman, Yaren Atalar, Ahmet Bulut, Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, Sedat Çağlıyan, Telmih Kitap – Şair/Yazarlar, Muhammed Tacettin Kutay, Alişan Kapaklıkaya, İkbal Gürpınar, Serdar Tuncer, Tufan Gündüz, Pelin Çift, Hulki Cevizoğlu, Sevda Türküsev, İhsan Süreyya Sırma, Hatice Kübra Tongar ve Mecit Ömür Öztürk, Av. Aziz Dinç,  Süleyman Yapıcı, Gürhan Gürses, Muhammet Yalçın, M. Hamza Ergen  gibi önemli şair ve yazarlar, Elazığlılar ile bir araya geldiler.

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

ELAZIĞLI YAZARLARIN KİTAPLARI İLGİ GÖRDÜ

4. Kitap Fuarında ilimiz yazar ve şairleri de okurlarıyla buluştular. Çok sayıda Elazığlı şair ve yazarımız hem eserlerini okurlara tanıttılar hem de sohbet etme imkanını buldular. 

İlimiz yazarlarına ait en yoğun stant ise Av. Aziz Dinç ,  Araştırmacı-Yazar Süleyman Yapıcı ve Telmih yazarlarından genç şair Hamza Ergen ve Yücel Çakmak’ın  stanttı oldu. Yoğun bir şehir, kültür, tarih sohbetlerinin yaşandığı stantlarda okurlar, yazarlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadılar.

YAZAR SÜLEYMAN YAPICI, İHSAN SÜREYYA SIRMA’YA KİTABINI HEDİYE ETTİ
 Kitap fuarına imza ve söyleşi amacıyla gelen ve İslam tarihi alanında çok sayıda kitabı bulunan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, araştırmacı-yazar Süleyman Yapıcı’nın standını ziyaret etti.
Prof.Dr. Sırma’ya standını ziyaretten dolayı teşekkür eden Yapıcı,  kitaplarını hediye etti.

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

 

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

EN ÇOK İLGİ ÇOCUK KİTAPLARINA

Fuarda en çok ilgi gören kitapların başında ise çocuklara yönelik kitaplar geldi. Okul öncesi ve ilkokul seviyesine hitap eden kitaplar satış rekoru kırarken bunu kişisel gelişim ve tarihi eserler izledi.

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

KADIN VE GENÇLERİN YOĞUN İLGİSİ

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 100 bin kitapseverin ziyaret ettiği kitap fuarının en yoğun ziyaretçileri ise kadın ve gençler oldu. Kadınlar daha çok mutlu aile, sağlıklı yaşam, pozitif enerji temalı kitaplara ilgi gösterirken, gençlerin tercihi ise kişisel gelişim, dünya klasikleri ve tarih kitapları oldu.

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

SÖYLEŞİLER CANLI YAYINLANDI

Kitap fuarının en kalıcı ve faydalı bir yönü de fuara katılan yazarların söyleşilerinin  ilimiz televizyon kanallarından yayınlanması oldu.  Kitap fuarına ve söyleşi programlarına katılamayan Elazığlılar, televizyonlarda bu söyleşileri takip etme imkânına kavuştular.

Çocuk Kitaplarına Yoğun İlgi

VATANDAŞLAR OLDUKÇA MEMNUN

9 gün süren,  yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu kitap fuarı, her yaşta hemşerilerimizin takdirini kazandı. Aradığı kitaba ulaşma yanında onlarca yazarla sohbet etme imkânı bulan ve kitapların büyülü dünyasında dolu dolu dokuz gün geçiren vatandaşlar, bu etkinlik için  Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.