Çoban'dan Güzel Öneri

İlimizin en önemli ve baş sorununun tarımsal sulama olduğunu, Uluova ve Kuzova'nın sulanmadığı bir Elazığ'ın eksik kalacağını Hakimiyet olarak sürekli dile getiriyoruz.

Çoban'dan Güzel Öneri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatta daha da ileri giderek birilerinin “istemezükçü” ilan etse de acil ihtiyaç duyulmadığı halde önemli bir bütçe harcanarak yapılan Kömürhan Köprüsü yerine ovaların sulanması projesinin hayata geçirileceğini kınayanların kınamasından çekinmeden.

Özellikle yağışların azaldığı bu günlerde şehrimiz tarımsal kuraklık yanında içme suyunda da büyük problemler yaşıyor.

İlimiz sorunlarına yönelik hem ilçe hem de genel bazlı çalışmalar yapan ve bunu  kamuoyuyla paylaşan Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ tarım ve hayvancılığını ve dolayısı ile ekonomisini olumlu yönde etkileyecek olan Uluova ve Kuzova Sulama Projelerinin, bir sonraki seçime bırakılmasına şehrin ve halkın tahammülü kalmadığını belirterek bu iki problemin kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasını talep ettiklerini söyledi.

Sulama ve içme suyu projeleriyle ilgili sorun ve çözüm önerilerini açıklayan Çoban, DSİ Genel Müdürlüğünü yürütmeye başlayan Mehmet Akif Balta'nın hem Elazığ’da ikamet etmesi hem de Elazığ'a hizmet etmesinin büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Prof. Dr.Çoban, popülist bir siyaset yapmadan, çözümcül projeler ortaya koyan, bunun bilimsel temelleri yanında sorunu çözebilecek yetki ve görevde olan ismi de göstererek iktidara katkı sunmaya çalışan pozitif bir çalışma ve siyaset yapıyor.

Prof. Dr.Bilal Çoban, Elazığ için önemli bir siyasi figür olmakla birlikte Elazığ için düşünen, kafa yoran ve ekip çalışması yaparak bunu yetkililere ulaştıran bir bilim adamı.

İlimizin en önemli sorununa dair Prof.Dr. Çoban’ın bu önerisinin yetkililer  ve siyasilerin de dikkate alması ve hatta hayata geçirmesi gerekir. Yoksa zor günler bizi bekliyor.