'Ciddi İş' Dedi ve Sildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk ekranlarında gazeteciler Kürşad Oğuz ve Serap Belet'in sorularını yanıtladı. Programda birçok soruya cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanlığı yarışında 'İmamoğlu mu? Yavaş mı?' diye soruldu. Bu soru karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ve 'Buna cevap vermemi mi istiyorsunuz?' diyen CHP lideri, böyle bir seçeneğin önlerine gelmeyeceğini ifade etti.

'Ciddi İş' Dedi ve Sildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylık ihtimaliyle ilgili ayrıca şunları söylemiş: "Hiç görüşülmedi. Bazı arkadaşlar yazıyorlar köşelerinde, olabilir. Görüşülmeyen bir konuda bizim görüş beyan etmemiz doğru değil. Devlet yönetimi sıradan olay değil. Hele bütün yetkilere sahip olan bir kişiye devleti teslim ettiniz. Bu büyük hataydı. Bir kişi her şeyi bilmez. 'Ben her şeyi biliyorum' diyen kişi aslında hiçbir şeyi bilmeyendir. Devlet aklına sahip olacak, adalet, liyakati bilecek. Devlet içindeki ciddi kurumların nasıl çalışacağını bilecek. Bütün bunları bilmeyen kişileri getirip koyarsanız olmaz.

Kılıçdaroğlu, bu sözleriyle önce bu iki ismin Cumhurbaşkanı adayı  olma ihtimali olmadığını ifade etmekle kalmıyor, “Bunlar devleti yönetecek yetenekte  değil” mealinde cümlelerle de itibarsızlaştırıyor. Kısaca devlet yönetimi ciddi iştir dedi ve Yavaş ve İmamoğlu’nu bir çırpıda sildi.

Bunları söylerken de “Ben varken bunlar da kim oluyor” noktasına getiriyor sözü.

Kılıçdaroğlu bu havada ve kafadayken, CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş ise  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediğini söylüyor.

Yani Kılıçdaroğlu’nun o çok güvendiği 6’lı masada kendisiyle ilgili ciddi çatlak var. Kılıçdaroğlu masa sakinlerini üzecek, kıracak ve küstürecek bir söz söylemeden kaçındığı gibi her defasında onları iltifata boğması da demek ki çok sonuç getirmemiş.

Fatih Erbakan’ın deyimiyle altın gününe dönen ve toplanıp yiyip-içip dağılmaktan başka bir işe yaramayan ve kamuoyundan alınan tepki sebebiyle 45 günlük sezon finali yapan 6’lı masanın gerçek finaline de az kalmış gibi görünüyor. Masadan ilk kopacak partinin kim olacağı tartışması yaşanırken bu durum dördüncü bir ittifakın da kapısını aralayabilir.