CHP'ye Koz Verilmemeli

CHP'nin açıkladığı vizyon belgesi değişik yönleriyle ve değişik kesimlerce eleştirilse de az ya da çok var olan problemlerden bir kurtuluş ve çözüm formülleri sunuyor. Her ne kadar dışardan bir danışmana havale edilse de bir israf ekonomisinden, kaynakların belirli kesimlere değil de halka yönlendirilmesi ile ilgili baskın vurgular içeriyor.

CHP'ye Koz Verilmemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP, vizyon projesine özellikle gelir dağılımındaki adaletsizliği koymuşsa, sürekli yoksullaşan kesimlerin duygularına tercüman olacak söylemler geliştirmişse demek ki toplumda bu konulara yönelik kabaran bir öfke ve tepki var.

Ak Parti de bu gerçekleri mutlaka görüyordur. Bu sorunu, çözülemez gibi görmese de bir sorun ve sıkıntı olduğunu yetkili ağızlardan da zaman zaman itiraf ediliyor.

Önümüzdeki seçimlerin kilidini de bu ekonomik konular, yolsuzluklar, usulsüzlükler ve azınlık bir zümre etrafında oluşan zenginlikler teşkil edecek gibi. Özellikle siyasetin  öteden beri içinde olan bazı isimlerin etrafında oluşan bu bilgilerin (velev ki kirli bilgi olsun),  temizlenmesi ve bunun için de somut adımlar atılması gerekiyor.

Ak Parti, en çok eleştiri aldıkları beş konuyu tespit edip bu konuda adım atıp biriken öfke ve tepkiyi almazsa sorun artarak devam eder ve korkarız buradan yürüyenlerin eline koz verilir.