CHP'ye Göre Elazığ'ın Derdi

CHP'nin ilk olarak 2019'da yayınladığı 'Türkiye'nin dert haritası' raporu güncellendi. CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi liderliğindeki bir ekiple başlattığı çalışmanın 2022 raporu yayınlandı.

CHP'ye Göre Elazığ'ın Derdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Türkiye'nin dert haritası' adı verilen raporda il il vatandaşlara 6 başlıkta; işsizlik, fabrikaların kapatılması, terör ve asayiş, çevre karşıtı gelişmeler, geçici sığınmacılar, yolsuzluk ve eşitsizlik sorunlarından en çok hangisini hissettikleri soruldu.

Haritaya da yansıtılan raporda, vatandaşların en çok muzdarip olduğu konular sıralandı. İşsizlik sorunu Elazığ’ın komşu illere olan Tunceli ve Malatya’nın da aralarında olduğu 31 ilde ilk sırada gelirken, aralarında Elazığ’ında olduğu 24 ilde fabrikaların kapatılması en büyük sorun olarak dikkat çekiyor.

Elazığ gibi tüm illerin bir numaralı derdinin işsizlik olduğunu herkes biliyor ve bizzat yaşıyor. Bu bilinen gerçeği, malumun ilamı şeklinde bir numarada bulunması oldukça doğal. Ancak CHP raporunda yer alan ve  en önemli ikinci sorun gözüken “Fabrikaların kapatılması” konusu sanki farklı illerin bilgileriyle karışmış bir bilgi gibi duruyor.

Elbette her ilde olduğu gibi ilimizde de kapatılan fabrika ve tesis olmuştur. Ancak yeni açılan ve binlerce insana istihdam sağlayan yeni fabrikaların yanında bu oran çok küçük kalır.

İlimizde başta tekstil olmak üzere son yıllarda sayısız fabrika açıldı. Birçok atıl durumda olan fabrika hizmete başladı.

Anladığımız kadarıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi liderliğinde bir ekiple yapılan bu çalışma, pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarının olduğu ve işletmelerin kapalı olduğu günlerde yapılmış ve ekip de bu olağanüstü dönemin şartlarını genel sorun olarak görmüş ve kayıtlara geçmiş.

Bu raporla CHP’nin Elazığ’a ve sorunlarına ne kadar yüzeysel baktığı, yapılan çalışmanın ise ne kadar ciddiyetten uzak yapıldığının belgesi ortaya konmuş.