CHP Tek mi Kaldı?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala İyi Parti'nin ardından HEDEP de CHP'ye kapıları kapattı. HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan CHP'ye sert sözlerle yüklenirken yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Tek mi Kaldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakırhan "Son cumhurbaşkanlığı seçimi dahil olmak üzere oylarımızı verdiğimiz ana muhalefet partisi nerededir? Sizlere soruyorum. Siz söyleyin, Selçuk Mızraklı içeri atılırken, yerine kayyım atanırken bizim oylarımızla seçilenler neredeydi? Sadece seçim geldiği zaman bizi hatırlıyorlar. Sadece seçim geldiği zaman bizi yedek bir güç olarak görüyorlar. Resmi de görmüyorlar, masada da görmek istemiyorlar. Sanki biz hep oyumuzu onlara vermek zorundaymışız gibi büyük bir yanılgı içindeler. Biz oylarımızı AKP kaybetsin diye verdik ama demokrasi kazansın diye de verdik, emekçiler kazansın diye de verdik.”

Bakırhan’ın bu çıkışının ardından CHP’nin işi sadece İstanbul ve Ankara’da değil, geçen seçimde MHP’den CHP’ye geçen Adana, Mersin gibi illerde de zor. İyi parti ve HEDEP’in destek vermeyeceği CHP adaylarının seçimi kazanma şansı oldukça düşük hatta imkansız…

Eğer Ak Parti CHP’li Belediye başkanlarını zora sokmak amacıyla bir soruşturma ve yıpratma kampanyasına tabi tutmazsa seçimleri kazanır. Yoksa CHP’li belediyelere müfettiş gönderir  ya da Beyaz TV’de  Ak Parti Milletvekili Osman Gökçek CHP’li Belediye başkanlarını eleştirmeye devam ederse Ak Parti bu şanını kaybetmekle kalmaz İstanbul ve Ankara’yı geri alma hayalleri de  suya düşer.