CHP, Savruluyor

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,   katıldığı canlı yayın programında yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik mesnetsiz iftiralar ortaya atarak 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığını söylemesinin yankıları devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin 100. yılına özel paylaştığı videoda Kıbrıs'ta mücadele eden Türk askerleri yerine EOKA'lı teröristleri paylaştı.

CHP, Savruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ve tüm bu hezeyanlar kendisi de TSK’nın bir üyesi ve askeri olan Atatürk’ün kurduğu CHP’nin Genel Başkanı ve milletvekili tarafından dile getirildi.
Nasıl bir duygudur ya da nasıl bir dışavurumdur bilinmez ama son yapılan hatalar affedilebilecek ve mazur görülecek cinsten değil.
Etkin bir muhalefet yapamayan, girdiği son 13 seçimden mağlup ve yenik ayrılan, 28 Mayıs’ta neredeyse 7 düvelin ve şer odaklarının destekleriyle “kesin kazanıyoruz” şımarıklığı ile giden, 14 mayıstan sonra 28 mayısta ki seçimlerde de sırtı minderden kalkmayan CHP’nin savrulduğu nokta, ulusalcıları ve Atatürkçüleri çileden çıkarttı.
TSK’ya bu kadar pervasızca saldıran ve cümleleriyle adeta PKK söylemlerini haykıran Sezgin Tanrıkulu için dokunulmazlığın kaldırılması yetmez. CHP’nin bir an evvel parti içi disiplin mekanizmasını çalıştırması ve bu ismi partiden ihraç etmesi gerekir. Türkiye ve özellikle ulusalcı CHP tabanı sabırsızlıkla bu hamleyi bekliyor.