CHP'NİN KUYRUK ACISI

Sebze ve meyve fiyatlarının aşırı artması sonucu oluşan pahalılığı gidermek amacıyla belediyeler tarafından açılan halk sebze tanzim satış noktalarına halkın yoğun ilgisi, CHP ve ittifak ortağı İYİ Partiyi rahatsız etti.

CHP'NİN KUYRUK ACISI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ARACILARIN VE TEKELCİLERİN FİYAT YÜKSELTMELERİ İLE KÖYLÜDEN ALINAN ÜRÜNLER PAZARDA FAHİŞ FİYATLARLA SATILMASINA BAŞKAN ERDOĞAN’IN TEKLİFİ İLE GELEN “HALK SEBZE” TANZİM SATIŞ NOKTALARINA HALKIN TALEBİ YOĞUN OLUNCA CHP VE İYİ PARTİ YETKİLİLERİ ŞOK OLDU

Halkın yaşam kalitesini yükseltmek gibi bir mücadelesi olmayan ,halkın değerlerine   her zaman karşı çıkan  bir tavır takınan CHP, halkın tanzim satış mağazalarındaki mutluluğunu ve ilgisini görünce kendi dönemlerindeki kuyruk görüntülerini paylaşmak hatasına düştüler.

CHP'LİLER KENDİ DÖNEMLERİNİ YENİDEN HATIRLATTI

Halkın, aracıların ve piyasa spekülatörlerinin özel çalışmasıyla yükseltilen sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek amacıyla oluşturulan tanzim satış noktalarında yoğun ilgi ve zaman zaman oluşan kuyruklar, CHP’nin kendini ele vermesine sebep oldu. Geçmiş yıllarda CHP’nin iktidarda bulunduğu dönemde halkın margarin, gaz, benzin, pirinç, ekmek ve tuz kuyruğuna girdiği resimleri yayınlayarak Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın  eski Türkiye söylemine gönderme yapan CHP’liler bir anlamda kendi dönemlerini de yeniden hatırlatmış oldular.

GEÇMİŞTE YOKTU YOK!..

Geçmişte kuyruğa girilerek alınmaya çalışılan temel besin maddelerinin başka bir yerde ve satış noktasında bulunmadığı ve halkın buna ulaşmak için günlerce kuyruk oluşturduğunu belirten vatandaşlar, oysa şimdi oluşan kuyrukların yokluk ve kıtlık günlerinin kuyruğu değil, ülke üzerinde oynanan ekonomik oyunu bozmaya  ve daha ucuz sebze-meyve almaya yönelik bir kuyruk olduğunu  belirtti.

ELAZIĞ’DA CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

İstanbul ve Ankara’da hizmet vermeye başlayan Tanzim Satış Mağazaları Cuma günü ilimizde de açılıyor.

Özellikle fiyatlarının  fahiş miktarda artırıldığı patates, soğan, domates, salatalık, biber, patlıcan gibi mutfakta en çok kullandığımız sebzelerin orada satışı yapılmaya başlanacağını belirten Başkan Yanılmaz, bu ürünleri biz üreticiden direkt alıp tüketiciye ulaştırma imkânı bulacaklarını ifade etti.

 

 

“KÜLTÜR PARK’TA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Başkan Yanılmaz, “Maksadımız bu bölgelerde fiyatı en iyi noktaya çekmek, yaşamı kolaylaştırmak ve yaşamın kalitesini arttırmak. Bu açıdan da öncelikle çok merkezi bir yer olması açısından Kültür Park’ta açılışını yapacağız. Daha sonra ihtiyaç olduğunda Doğukent’te ve Abdullahpaşa Mahallesi gibi şehrin batısında da birer Belediye Tanzim Satış merkezlerini açacağız. Biz sadece bir fiyat dengesini oluşturmanın çalışması içinde olacağız. Bu fiyat dengesi oluştuktan sonra zaten bizim görevimiz bitmiş olacak” şeklinde konuştu.

TALEBE GÖRE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİMİZ ARTACAK

Başkan Mücahit Yanılmaz, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla büyükşehirlerde başlayan belediye tanzim satış merkezini inşallah bizde Elazığ’da en geç Cuma günü açarak hizmete sunmuş olacağız. Umuyorum ki hem bundan ilk üretici köylülerimiz faydalanmış olacak, hem de son tüketici hemşehrilerimiz en ucuza alma imkânını elde etmiş olacaklar. Biz direkt köylüden de alabileceğiz, ayrı zamanda da kooperatiflerden de alabileceğiz. İstediğimiz noktada önemli olan en ucuz meyve ve sebzeyi tüketiciye iletmek olacak. Biz mümkün oldukça saydığım patates, soğan, domates, salatalık, biber patlıcan gibi sebzeleri satacağız. Ancak daha sonra hemşerilerimizin isteklerine göre lüks olmayan ancak mutfakta ihtiyaç olan diğer sebzeleri de satma imkânımız olacak Bunda bir sınırlama yok” dedi.

FARKLI NOKTALARDA DA AÇABİLİRİZ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Kültür Park’ta Down Kafe’nin hemen yanında bir kapalı alanımız var. O kapalı alanı şu anda düzenliyoruz. Daha sonra da sebze meyvelerimizi getirip inşallah Cuma günü en geç hizmete sunmuş olacağız. Eğer ihtiyaç olursa daha önce Kültür Park’ta Ramazan Sokağı yaptığımız bir yer vardı orada bir iki çadır kurarak daha da büyütme imkânımız da olacak. Abdullahpaşa ve Doğukent Mahalleleri için bir tarih planlamamız şu açıdan yok; Kültür Park tam Elazığ’ın merkezi bir yerinde. Abdullahpaşa’ya gidenlerde oradan alışveriş yapma imkânı elde edecekler. Doğukent’e gidenler de oradan alışveriş yapma imkânını elde edecekler. Ancak Abdullahpaşa’dan, Doğukent’ten gelenler çok fazla olup orada da bir tanzim satış yeri açma ihtiyacı olursa hem Doğu’da bir tanzim satış yeri hem de Batı’da bir tanzim satış yeri açacağız. Ön hazırlıklarımızı bir taraftan yapıyoruz” ifadelerine yer verdi

TÜKETİCİ MEMNUN

Vatandaşlardan Kadir Ateş, bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, " Tanzim satış noktaları ile büyük bolluk ve güzellik olacak.  Millet bol bol yiyecek. Her yere kurulacak bunlardan. Oluşacak fiyatlardan da memnunum.  Aynı yaz fiyatları gibi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum" dedi.