CHP'nin Gülşen Helalleşmesi

İstanbul Yenikapı'da verdiği konser esnasında LGBT bayrağı açan şarkıcı Gülşen yeni bir skandala imza attı. Sahne aldığı mekanda bir kişiyle ilgili 'İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.' ifadelerini kullanan Gülşen, bu sözleriyle Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

CHP'nin Gülşen Helalleşmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta Millî Eğitim Bakanlığı ve ÖNDER olmak üzere birçok kamu kurumu, STK ve vatandaşlar, Gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık polis marifetiyle sorguya aldı Gülşen’i ve serbest bırakıldı.

Mahkeme süreci devam edecek ve muhtemelen de alacağı ceza, hükmün geriye bırakılması yasası gereğinde ertelenecek.

Gülşen’in ceza alıp almaması çok önemli değil. Önemli olan geniş bir kitleyi hedef alan bir ithamı bu kadar kolaylıkla nasıl söylediği.

Kendisi belki de son yıllarda düşen popülaritesini kurtarmak için LBGT bayrağı açıyor ve hassas konularda pervasız açıklamalar yapıyor ama ne acıdır ki konserleri hala ilgi görüyor. 

İdeolojik duruşunu ve saplantılarını sanatçılıkla perdeleyip halkın değerlerini hedef alan bu tür kişilere verilecek en büyük ceza, duyarlı gençlerin bu kişilerin  konserlerine gitmemesidir.

Bu gelişmeler yaşanırken CHP yine kendine yakışanı yaptı ve Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” adımının ne kadar içi boş ve takiyye olduğunu ifşa etti.

CHP'li Canan Kaftancıoğlu yaptığı paylaşımda, "Kişinin fikri ya da esprisine katılmamakla kişiye saldırmak, tehdit etmek ya da hedef göstermek apayrı şeyler. Yargının bağımsız olduğu demokratik ülkelerde katılmadığınz espriye gülmez, fikre de karşı fikir sunarsınız olur biter. Sanatçı Gülşen’e yapılanlara bir de bu açıdan bakın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da paylaşımında;"Hakaret edene dava açarsın yargı kararını verir, Şarkıcı Gülşen'e bir de gözaltı kararı çıkarmışlar.Katiller, teröristler, uyuşturucu kaçakçıları dışarıda geziyor ya da ülkeden kaçırılıyor, hakarete jet gözaltı. Adaletiniz batsın"

Her kesimle helalleşme vaadinde bulunan CHP’nin değişmeyeceğinin resmi olan bu paylaşımlara CHP Milletvekili Gürsel Erol’un yorumu nasıl olur merak ediyoruz.