CHP'nin A Takımı

Ak Parti'den sonra CHP de TBMM Grubu Meclis Başkanvekili ve Grup Yönetimini belirledi.

CHP'nin A Takımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili olmadığı için oluşturulan Grup Başkanlığı makamına, 8 yıl Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Özgür Özel seçildi. Grup Başkanvekillleri ise Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın oldu.

Seçilen CHP TBMM Grubu şöyle:

CHP Grup Başkanı: Manisa Milletvekili Özgür Özel

CHP TBMM Başkanvekili: Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca

CHP Grup Başkanvekilleri: Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın

CHP TBMM İdari Amiri: Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin

CHP Katip Üyeleri: Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez.

Oy birliği ile seçilen bu isimler de gösteriyor ki CHP’de muhalif bir ses ve yenilgiyi tartışmaya açan birileri çıkmayacak. 

Herkes, “bekle-gör” siyasetini güdüyor. Bekliyor ki birileri çıkıp Fatih Portakal gibi Fatih Altaylı gibi çok keskin ifadelerle Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığını haykırsın.

Bu günler ve dönemler tam da Muharrem İnce’nin dönemiydi ama adam tıpkı Baykal gibi kasetle  ve şantajla engellendi. Mustafa Sarıgül ise  yıllar sonra bedavadan  elde ettiği milletvekilliğinin keyfini sürmekten gayri bir hedefi yok. Hülasa CHP’de ne potansiyel lider adayı var ne de buna cesaret edebilecek yürekli bir isim var.