CHP'de Baykal Ayrımı

Geçtiğimiz aylarda isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek 'Elektrik faturasını ödeyemeyene sahip çıkmak iktidara gelince elektrik fiyatlarını nasıl indireceğini anlatarak olmalı, sonuç getirmeyecek eylemlerle gündemi değiştirmek iktidara destek oluyor.' diyen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, yaptığı paylaşımla CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

CHP'de Baykal Ayrımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medya hesabından 'Siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır' yazılı mesajı paylaşan Aslı Baykal, "Neden istifa ettiniz?" sorusuna "Gördüğüm lüzum üzerine yazmanız yeterli." cevabını verdi.
Deniz Baykal, hastalığına rağmen CHP içerisinde ağırlığı olan ve eleştirileri parti içinde de kabul gören bir siyasetçi.
Kendisinin rahatsızlığı sebebiyle, parti politikalarını eleştirme görevi kızı Aslı Baykal’a kalmıştı. Baykal da her fırsatta yanlış gördüğü açıklama ve olayları eleştirmekten geri durmamıştı.
Aslı Baykal artık CHP’nin düzeleceğinden ümidini kesmiş olmalı ki bu partiden istifa ederek yeni bir parti kurmanın ilk adımını attı. Zira CHP içinde özellikle 6’lı masadaki duruştan kaynaklı ciddi bir muhalefet ve dip dalga var. İşte bu muhalif seslerin artık güçlü ve kurumsal bir şekilde ifade edilebilmesi  ve Deniz Baykal’ın görüşlerinin partiye yeniden hakim olması adına  yapılan bu istifa, 2023 seçimlerde olmasa bile seçimlerden sonra CHP’nin çok başını ağrıtacak gibi.