CHP Adıyaman'ı Nasıl Kazandı?

Ak Parti'nin kalesi olarak bilinen Adıyaman Belediyesi'nin nasıl olur da yüzde 50 oy ile CHP'ye geçtiğine bir türlü anlam verememiştik.

CHP Adıyaman'ı Nasıl Kazandı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zira Adıyaman’da CHP adayı yüzde 50 oy alırken Ak Parti adayı ancak yüzde 27 oy alabilmişti.
Biz bu sonucun nasıl yaşandığını merak ederken bir dostumuz ilginç bir olay anlattı.
Olay yaklaşık bir yıl önce Ankara- Elazığ seferini yapan uçakta gerçekleşiyor.
Yeni evli olan arkadaşımızın kız ve damadı genç çiftler acil bir sebeple  Elazığ’a gelmeleri gerektiği için birkaç saat içinde  uçak bileti alıyorlar. Ancak son saatlerde bilet aldıkları için iki biletin yan yana olması seçeneğini bulamadıkları için  uçakta farklı yerlerdeki koltuklara bilet alıyorlar.
Uçuş saati geliyor ve bizim  gençler,  her biri farklı yerlerdeki koltuklarına geçiyorlar. Damat bir ara eşinin yanına gidiyor ve eşinin yanında oturan bir beyefendiye durumu anlatarak kendisiyle koltukları değiştirmelerinin  mümkün olup  olmadığına yönelik ricada bulunuyor. 
Eşinin yanındaki koltukta oturan şahıs,  hiçbir tereddüt göstermeden ve büyük bir memnuniyet ifadesi ortaya koyarak  “ne demek gençler tabi ki hemen koltuklarımızı değişebiliriz, siz keyfinize bakın, hayırlı uçuşlar” diyerek mütebessim bir şekilde yer değiştiriyor.
Uçuş tamamlanıyor ve Elazığ Havalimanına iniliyor. Bizim Elazığlı delikanlı, uçakta yerini kendisine veren insanı havaalanında birkaç kişinin karşıladığını ve önünü ilikleyerek saygı gösterip temennada bulunduklarını görünce merak edip karşılamaya gelen şahıslardan birine  bu kişinin kim olduğunu soruyor.  Onlar da bu kişinin CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere olduğunu ifade ediyorlar.
İşte o günün CHP milletvekili Abdurrahman Tutdere,  31 Mart yerel seçimlerinde CHP tarafından Adıyaman Belediye Başkan adayı gösteriiliyor ve yüzde 50 gibi ezici bir oyla Belediye başkanı seçiliyor.
Bu olayı bize anlatan ve bugüne kadar hep Ak Parti’ye oy veren dostumuz,”İşte CHP böyle kazandı” diyerek Ak Parti’nin neden kaybettiğinin de resmini ortaya koyuyor.
Aslında bu olay CHP’nin nasıl kazandığıyla birlikle Ak Parti’nin nasıl ve neden kaybettiği sorusunun da cevabı niteliğinde bir örnek olay.
Eğer sizin adayınızda;  kibir, gurur ve tepeden bakma olmayıp, Abdurrahman Tutdere örneğinde olduğu gibi halkının acı tatlı gününde yanında olunca Adıyaman gibi Ak partinin kalesi bir ilde bile CHP yüzde 50  oy ile belediye başkanlığını alabiliyormuş.
Ak Parti, bu olayı ve Adıyaman vakasını ilgili kurullarında görüşüp dersler çıkarmalı. Yoksa 4 anket de yapılsa neden kaybettik sorusuna cevap bulamazlar. Yeniden doğuşun ip uçları da hataların sonucunun net olarak görülmesi de Adıyaman’da..