Cezaevi Kapatan Kütüphane

Son yıllarda sınavlara hazırlanan gençlerimizin en önemli ihtiyacı rahat ve huzurlu bir ortamda ders çalışma ortamının oluşturulması.

Cezaevi Kapatan Kütüphane
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evde ya da farklı alanlarda rahat bir ders çalışma imkân ve ortamı bulamayan gençlerin bu talebi gören birçok etüt ve kurs merkezi, şehrin değişik bölgelerinde oluşturdukları kütüphaneler ile ücreti karşılığında gençlerin gelip ders çalışmasına katkı sunuyorlar.

İlimizde bulunan İl halk Kütüphanesi, Fırat Üniversitesi kütüphanesinin kullanma amacının neredeyse yüzde 90’ı ders çalışma amaçlı.

Elazığ belediyesi de bu ihtiyacı karşılamak amacıyla var olan kütüphane ve okuma salonlarına bir yenisini daha eklenerek yeni bir kütüphaneyi projelendirip yapımına başladı ve kısa bir süre sonra da hizmete açacak.

Şehrin ilk dijital kütüphanesi olma özelliği taşıyacak olan Elazığ Belediyesi Kütüphanesi ve Konferans Salonu, Yunus Emre Bulvarı üzerinde 2000 m2 alan üzerinde 458 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa ediliyor. 

Şehrin birçok noktasında gençlerimizin ihtiyacı olan kütüphaneleri açmak, insanlarımızın kitaba ve bilgiye kolaylıkla ulaşmak için bu tür kütüphane sayılarını artırmak gerekiyor.

Belediyelerin yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin, STK’ların ve hayırsever insanların gençliğe yapacağı en önemli hizmetlerden biri de kütüphane açmaktır. “Bir kütüphane bir hapishane kapatır” anlayışının gereği olarak kütüphanelere şiddetle ihtiyacımız var.

İş insanlarımızın değişik STK, vakıf ve derneklerden gelen yardım tekliflerine ayırdıkları bütçeleri benzer ve kalıcı projelere ayırmaları hem kendileri hem de geleceğimiz adına önemli ve sadaka-yı cariye kabilinden hayırlı bir hizmet olacaktır.