Ceza Yetmiyor…

Geçen hafta içinde zincir marketlerin de olduğu işletmelere uygulanan 9 milyon TL'nin üzerindeki para cezasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tartışmalara dahil oldu.

Ceza Yetmiyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşın “fırsatçı terörü” dediği bir konu var. Özellikle son üç aydır maliyetlerde bir artış yok. Akaryakıt giderleri artmıyor, personel giderleri artmıyor ama marketlerin yüzde 30’a varan oranlarda son 3 aydır artışlar yaptığı görülüyor. Bu özellikle sosyal medyada vatandaşların çokça dile getirdiği bir şikayet. Vatandaşlar şunu söylüyor, bunlara sadece para cezası yetmiyor. Çünkü bunlar para cezasını maliyetlerin üzerine koyuyorlar ve aynı şekilde yollarına devam ediyorlar. Artık daha sert tedbirler gelir mi?" sorusuna  açıklık getirmekle kalmadı sorunun çözümü için kabine toplantısını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu tespit, hemen hemen her gün haberlere ve sosyal medyaya konu oluyor.

Fiyatların aşırı ve kontrolsüz artmasını geçtik, etiket oyunları ile rafta başka kasada başka fiyatlarla ilgili de şikayetler aldı başını gidiyor.
Tüm bu eleştiri ve yakınmalara rağmen zincir marketler bildiğini yapıyor ve dediğinden şaşmıyor. Verilen para cezaları da devede kulak olduğu için cezayı ödeyen market, aynı yöntemle tüketiciyi soymaya devam ediyor.

Boykot denilecek  ama biz Türk milletinin bu konuda  sicili  çok parlak değil. Boykot her zaman kulağa hoş gelir lakin yapılması çok mümkün olmayan bir tepkidir. Oysa bir hafta ile bu marketlere gidilmese ve alışveriş yapılmasa belki kendisine çeki düzen verecekler.

Bakalım kabineden nasıl bir yaptırım çıkacak ve bu karar biz tüketicilere nasıl yansıyacak.