Cevaba Dikkat!

Yöneticilerimiz bu konuda çok aktif ve idealist olmasalar da Hakimiyet olarak bizlerin üzerinde hassasiyetle durdukları konuların başında turizm geliyor.  Zira artık herkes biliyor ve örneklerini görüyor ki şehirlerin kalkınmasında turizm sanayi ve üretimin de önüne geçmiş durumda.

Cevaba Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, kadim kültürlerin neşv ü nema bulduğu ve onlardan birçok izleri ve eserleri bugüne taşıyan bereketli bir toprak parçası. Ve yine Elazığ, doğal güzellikleriyle nadide mekanlara sahip bir şehir. Fakat bunlara rağmen de on yıllardır yerinde sayan bir şehir.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Harput’ta hayata geçirdiği projeleri çıkartırsanız son 30 yılda turizm alanında kayda değer hiçbir çalışmanın yapılmadığı bir şehir konumunda.

Allahtan biz Hakimiyet olarak bunları yaza yaza hem halkımızda hem de siyasilerimizde bir farkındalık oluştu ve bunun yansımalarını hem sosyal medyada hem de milletvekillerimizin TBMM’ye sunduğu soru önergelerinde görmek mümkün.

Hakimiyet olarak bizlerin de sıklıkla dile getirdiği kanyonlar konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. 

Erol, Bakan Ersoy’a “Bakanlığınızın Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarının turizm potansiyelinin geliştirilmesiyle ilgili bir çalışması var mıdır, Kanyonların turizm potansiyelinin arttırılması için 2024 yılında ayırdığı bütçe ne kadardır, kanyonların girişine yapılan ziyaretçi karşılama merkezi neden atıl vaziyette beklemektedir, Bu kısım gelen ziyaretçileri karşılamak için yapıldı ise neden burada hiçbir görevli veya çalışan bulunmamaktadır, kanyonların ulaşım için kullanılan yolun bozuk olması ve gerekli altyapı çalışmalarının yapılmamasının nedeni nedir, Bozuk olan yolların yapımı için çalışmalarınız var mıdır, Bunun için ne kadar bütçe ayrılmıştır, Kanyonların halkın hizmetine sunulması ve potansiyelinin arttırılması ile ilgili bugüne kadar bakanlığınızın diğer bakanlıklar ile koordineli olarak çalışmamasının nedeni yaşanan bir bürokratik engel midir, Doğa harikası bu iki kanyonun kötü işletilmesinden dolayı bakanlığınıza gelen şikâyet/şikayetler var mıdır, Var ise süreç nasıl devam ettirilmiştir” sorularını yöneltti.

Sorular çok güzel. Bakalım cevaplar nasıl gelecek. Bakanlık bu sorulara cevap için Elazığ Valiliğine soruları gönderecek valilik de “planlandı, başlatıldı, hizmete girdi” gibi kelimelerle biten cümleleri bakanlığa gönderecektir. 

Ancak valilik bu cevabında dikkatli ve özenli olsun zira CHP Milletvekili bu cevapları da alır ve kanyonlara giderek orada açıklama yapar ve valilik açıklamasını bakanın dikkatini çekecek şekilde gündeme getirerek bakan beyin hesap sormasına neden olabilir. O sebeple cevaplar  kadar yapılanlar ve yapılmayanlar da önemli. Aman dikkat…