Çalışma Saatleri Kısalacak Mı? Bakan Işıkhan Uyardı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına dair tartışmalarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Bakan Işıkhan, 'Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın' dedi.

Çalışma Saatleri Kısalacak Mı? Bakan Işıkhan Uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına dair tartışmalarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Bakan Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" dedi.

Bakan Işıkhan, son dönemde çalışma hayatıyla ilgili yoğun tartışmaların ve haberlerin olduğunu belirterek, konuya ilişkin şunları dile getirdi: "Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim. Yapılacak çalışmaların iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini sözlerime eklemek isterim."

Ayrıca Bakan Işıkhan, çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmayı hedeflediklerini ve önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde iş gücüne katılım oranlarının en yüksek seviyeye ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Işıkhan, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkması ve İş Pozitif programı kapsamında 15 bin 262 kadının işe yerleştirilmesi gibi olumlu gelişmelerin yaşandığını da vurguladı.