'ÇALIŞTAY HAYVANCILIĞI BİR ADIM ÖTEYE TAŞIYACAK'

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan çalıştayın Elazığ'ın hayvancılık alanındaki sorunları tespiti ve hayvancılığın ge

'ÇALIŞTAY HAYVANCILIĞI BİR ADIM ÖTEYE TAŞIYACAK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan çalıştayın Elazığ’ın hayvancılık alanındaki sorunları tespiti ve hayvancılığın gelişimi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

 

Elazığ İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol’un girişimleriyle Mayıs ayı içerisinde Elazığ’da bir çalıştay düzenlenecek. Elazığ’da hayvancılığın, gelişimi, sorunları ve çözüm önerileri gibi konuların masaya yatırılacağı çalıştayın hazırlık toplantısı, paydaş kurumların da katılımıyla Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Turan Karahan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhterem Aydın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Sönmez ve Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Kastamonu Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar, Ticaret Borsası Başkan Vekili Mehmet Ali Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. İsmail Gürbüz katıldı.

 

Çalıştayın Elazığ’ın hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını ve hayvancılığı bir adım öteye taşıyacağını vurgulayan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, “Geçtiğimiz gün Erzurum’da düzenlenen ve birçok şehirden sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda hayvancılık sektörünün sorunları ile ilgili sayın bakanımıza bir sunum yapmış ve üreticilerimizin sorunlarını gündeme getirmiştik. Dile getirdiğimiz bu sorunları Elazığ’da da sektör temsilcileriyle paylaşma ve sorunlara çözüm önerisi sunma adına Mayıs ayı içerisinde bir çalıştay yapmaya hazırlanıyoruz. Birliğimiz öncülüğünde yapılacak bu çalıştaya, Tarım İl Müdürlüğü’nden, TKDK’dan, Ticaret Borsası’ndan ve Veteriner Fakültesi’nden temsilciler ve uzmanlar katılacak. Tespit etiğimiz sorunları ilgili kurumlara ileterek çözüm için destek talep edeceğiz. İki bölümden oluşacak çalıştayın ilk bölümünde sunumlar yapılacak, ikinci bölümünde ise üreticilerimizin soruları cevaplandırılacak. Ben bu çalıştayın çok faydalı olacağına inanıyor, şimdiden hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.