Çakmakçı: Altın En Güvenli Yatırım Aracı

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada vatandaşların ve yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altının fiyatında yükselişin devam edeceğini belirtti.

Çakmakçı: Altın En Güvenli Yatırım Aracı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşların altına yapacağı yatırımdan korkmamaları gerektiğini aktaran Çakmakçı, sezon olarak yaz aylarında kuyumcu esnafının yoğun bir sezon geçirdiğini, faizler indikten sonra yatırımcının tekrardan altına yöneleceğini ve vatandaşların güvenli liman olan altına yatırım yapmalarıgerektiğini söyledi.

KUYUMCU ESNAFI 2023 SEZONUNU GÜZEL GEÇİRDİ

Fikret Çakmakçı ,“Geçen sene yıl başında altının gram fiyatı bin yüz TL seviyelerindeydi. Şu an ise iki bin lira seviyesinde. Buda yaklaşık yüzde seksen, yüzde doksanlık bir artışa tekabül ediyor.Şu anda yurt dışı piyasaları noelden dolayı kapalı. Dolayısıyla önümüzdeki Pazartesi ve Salı gününden itibaren netlik kazanır. Sezon olarak yaz aylarında kuyumcu esnafımız yoğun bir sezon geçirdi. Fiyatların belirsizliği ve yüksekliği vatandaşa kazandırdığı gibi sonuçta enflasyon karşısında altın vatandaşı hiçbir şekilde ezdirmedi” ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARININ YERİNDE DURACAĞINI KİMSE BEKLEMESİN

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Altının uzun vadede çıkacağını tekrardan söylüyorum. Uzun vadeli altın fiyatları bu kadar enflasyonun yüksek olduğu, faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir durumda altın fiyatlarının yerinde duracağını kimse beklemesin. Bir süre sonra faizler indikten sonra yatırımcı tekrardan altına yönelecek ve yatırımını altına yapacak. Bu durum ilerleyen zamanda altının yatırımcıya tekrardan kazandıracağını gösteriyor diye düşünüyorum” dedi.

 DÖVİZE GELEN ZAMLAR HERŞEYE YANSIYOR

Dövize gelen artışların haliyle bütün piyasayı etkilediğini  ve vatandaşların yatırım için altına güvenmelerini, yatırımlarını altına yapmaları gerektiğini ifade eden Fikret Çakmakçı, “2024 yılında kesinlikle altın fiyatlarında tekrar bir yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Yatırımcı hiçbir şekilde altından korkmasın. Vatandaşlar güvenli liman olan altına yatırım yapabilirler. Döviz fiyatları altınla eş değer bir şekilde devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankalarının almış olduğu faiz kararıyla dolar ve euro ona göre şekilleniyor. İç piyasada zaten fiyatlar malum. İç piyasada fiyatlar yükselince bu durum altına yansıyor. Altına, dolara ve euroya yansıyan bütün her şeye yansıyor. İnşaat maliyetinden diğer kalemlere tüm sektörlerde her şeye zam geldi” dedi.

ESNAF VE VATANDAŞ ZOR DURUMDA

Çakmakçı son olarak,“ Bugün esnaf altı bin TL sigorta veya Bağ-Kur ödeyecek. Devletimiz  bu duruma bir çözüm bulmalı. Yeterli indirim gelmedi. Bu indirimlerin biraz daha fazla olması lazım. Hayat pahalılığından bahsediyorsak eğer vatandaşın da, devletin de bu konuda özverili davranması bekliyoruz. Esnaf ve vatandaş zor durumda. Bu süreci  biraz daha kolay geçirmenin çözümünü bulmak zorundalar. Dolarda 35-40 seviyelerini görmemiz içten bile değil. Altın fiyatlarında bir yükselişten bahsediyorsak bu durumun doların yükselişinden de kaynaklanacağını düşünüyorum. Dolar fiyatı yükselince altın fiyatı da yükseliyor. Altının ONS fiyat yükselişi ve dolardaki yükselişi olunca iki kat yükselmiş oluyor. Bu sürecin 2024 yılında da devam edeceğini düşünüyorum” dedi.