Butik Sektöründe Parlayan Bir Kadın Girişimci

Başak MERAL GÜNDÜZ/Hayalinin şık bir kadın giyim mağazası açmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiğini vurgulayan Hülya Sevgili KURTOĞLU ile butiğinin hikayesini ve hedeflerini konuştuk.

Butik Sektöründe Parlayan Bir  Kadın Girişimci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hülya Sevgili Kurtoğlu,“Mühendisim ama hayalim kadın giyimi üzerine ulaşılabilirliği yüksek bir butik hesap açma fikriydi.Faydalı olmanın ruhumu besleyeceğini biliyordum. En önemlisi bir kadın olarak ekonomik özgürlüğümü elime almak istedim. Hayallerimin peşinde koştum ve butiğimi açtım.Açtığım butikte Elazığlı  hemcinslerimin hoşuna gideceğini düşündüğüm çok güzel kıyafetler var. Yeni çizgide, günceli yakalayan tarzda çok sayıda seçenek mağazamızda her zaman olacak. Bu konuda oldukça iddialıyım. Mağazamızdan bir kez kıyafet alan her müşterimizin kesinlikle ikinci kez geleceğine ve değişen modayı butiğimizde yakından izleyeceğine inancım tam. Fiyatlarımız makul düzeyde her kesime hitap ediyorum geri dönüşler olumlu yönde.
Bu arada her zaman yanımda olan ailemin, benim bu adımımda da yanımda duracağını biliyordum.Onların yaşam deneyimi, yol göstericiliği benim en büyük sermayem”dedi.

Hülya Sevgili Kurtoğlu,”Renk renk elbiseler, cicili bicili, uçarı ruh hali yaratan şıkır şıkır giysiler, bazen de renklerin ve tarzın ağırlığı ile hayal dünyasına giren kıyafetler. Bana göre giysiler insanların ruh halini ve yasam sevincini yansıtır.
Büyüdükçe, insanların kendine yakışanı bulup giydiklerinde yaşamdan ayrı bir zevk aldıklarını, daha huzurlu olduklarının ve kendilerini çok daha sevdiklerinin farkına vardım. Daha mutlu, daha dingin kendine güvenli hale geliyorlardı. Ben de insanları mutlu kılabilmenin bir yolu olarak, her insana özgü çizgilerle onları baştan yaratmayı hedefledim. Çünkü ben de bundan mutluluk duyduğumun farkına vardım. 
Bir kere bu amaca baş koydum. Herşeyi öğrenmem gerekiyordu ve öğrendim. Birinin uzaktan görüp keşfetmesi gerekiyorsa herkese sesleniyorum. İşte o benim butiğim. Tutku, pozitif enerji ve kaşif ruh… İşimi büyük bir tutkuyla yapıyorum, her gün yepyeni tecrübeler edinerek, işime ve hayatıma olumlu etkiler oluşturmaya çalışıyorum. Sanıyorum biraz işkoliğim. Fakat güler yüzlü olmak benim en güzel aksesuarım. Sadece işim özelinde değil, ilgimi çeken her alanda araştırma yapmaktan, hergün yeni şeyler keşfetmekten büyük keyif alıyorum.Müşterilerinizin neden sizden alışveriş yapmadığını merak ettiğiniz kadar neden başkasından değil de sizden alışveriş yaptığını da merak etmelisiniz. Çünkü müşterilerinizin asıl alışveriş alışkanlıklarını gösterdiği ve sizin onları tanımanızı sağlayan nokta burasıdır.Son olarak,Kadın giyimde yeni soluk getirdik diyebiliriz. Her kesime hitap eden ürünlerimiz ve sıcacık sohbetimiz ile siz değerli müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Birbirinden güzel ürünlerimiz ve zengin vitrinimizi görmeleri için tüm müşterilerimizi mağazamızda ağırlamaktan memnuniyet duyarız.İlk günden itibaren ilgi gören” Hülyalı Butik“ önümüzdeki günlerde de ürünleriyle kadınların ilgi odağı olmayı sürdürecek.”dedi.