Bütçe, Kafa Kırmak mı?

TBMM'de bütçe teklifi görüşmelerinin başlamasıyla 2 günde 2 kez kavga çıktı.

Bütçe, Kafa Kırmak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bütçe görüşmeleri eskiden beri hararetli tartışmalara sahne olurdu ama böylesi kafa göz yarmaya varmazdı.  Maratonun ilk gününde Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş arasındaki gerginliğin bir benzeri bugün de AK Parti ile İyi Parti arasında yaşandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma çıktı. Yaşanan arbedede İyi Partili Örs, fenalaştı.

Örs'e, ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan İyi Partili Aylin Cesur yaptı. Örs, daha sonra Meclis revirine götürüldü.

Burada kalp ritminin bozuk olduğu gerekçesiyle Hüseyin Örs, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı.

Geçmişte; Demirel, Ecevit, Özal ve özellikle de Erbakan’ın bütçe konuşmaları ciddi eleştiriler barındırmakla birlikte değil kavga, kötü söz ve hakaret dahi içermezdi. 

Hatta bu görüşmelerde yapılan esprilerin seviyesi, rakip siyasi parti genel başkanının bile kahkaha ile gülmesini getiren ve sonuçta bütçe maratonu kabul yada  ret ile sona ererdi.

Siyaset, kendi kendini çok geriyor. Çok ötekileştirici, saygısız bir hal ve hoş olmayan bir dil ile kendini besleyen bir konuma düşürüyor.

Hangi siyasi parti olursa olsun  siyaset, tüm tarafların  kavga ederek değil, konuşarak, eleştirerek ve kendi doğrularını söyleyerek yapılırsa güzel ve faydalıdır. Zira insanlar milletvekillerine mecliste kavga edilsin diye oy vermedi. Sorunların çözümünü sağlasınlar diye destek verdi.