Bürokratlar Elazığlı, Yatırımları Eller Aldı

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Malatya'ya ASELSAN tarafından ilk etapta 1 milyar liralık bir yatırımla devre kart fabrikası kurulacak. Daha sonraki süreçte ise ASELAN'ın Malatya'yı bir bilişim üssüne çevirmesi hedefleniyor.

Bürokratlar Elazığlı, Yatırımları Eller Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'nın depremden sonra böyle bir yatırıma kavuşması Elazığ'da sevinçle karşılandı. Elazığlı vatandaşlar deprem anında, sonrasında ve gelecekte Malatya'nın hep yanında oldu ve kentin toparlanması adına yapılacak yatırımlar da destekleniyor.

ELAZIĞ'IN BURUK SEVİNCİ

Ancak geçmişte olduğu gibi bu müjdeli haberin buruk bir şekilde karşılanmasının nedeni ise müjdeyi bir Elazığlı Büroktatın vermesi. Elazığlılar bu durum karşısında hem bölgeye yapılacak önemli bir yatırımın sevincini yaşıyor hem de yatırımı müjdeleyen ve Türkiye'nin en önemli kurumlarından birinin başkanı olan bir Elazığlı'nın Elazığ'a eli boş gelmesinden dolayı her zamanki gibi üzülüyor...

GEÇMİŞTE DE YAŞADIK

Her Elazığlı'nın bildiği gibi geçmişte Elazığlı bürokrat ve siyasetçiler tarafından şehre kazandırılan birçok yatırım, bölge müdürlüğü vb. kentin gelişimine etki edecek kazanımlar var. Ancak son dönemde belki de hiç olmadığı kadar üst düzey Elazığlı bürokrat bulunmasına karşın şehir bir türlü istediği yatırımlara kavuşamıyor. 

Yine yakın geçmişte benzer durumları yaşadık. Emniyet Genel Müdürü'nün Elazığlı olmasına karşın, Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'ya yapılması bu duruma en güzel örneklerden bir diğeri.

ELAZIĞLI BAKAN TALEBİMİZİ UNUTMAK ÜZEREYİZ

Yaşanan bu gelişmeler Elazığlıların, Elazığlı Bakan talebini de sorgulamasına neden oluyor. Öyle ki vatandaşlar, şehrin Elazığlı bürokratlar ve siyasetçilerden bir kazanım elde edemediğini gördükçe Elazığlı bir Bakan'ın şehrin kaderini değiştirebileceği inancını da sorguluyor.

MALATYA'YA YAPILACAK YATIRIM HAKKINDA

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın deprem bölgesi 11 ilde ekonomiyi geliştirme ve istihdamı arttırma hedefiyle başlattığı iskan ve istihdam projesi çerçevesinde Malatya'da da ASELSAN öncülüğünde 1 milyar TL'lik çok katmanlı baskılı devre üretim tesisi kurulacak.

İlk etapta projeye 1 milyar TL’lik bir yatırımla başlayacakların altını çizen Elazığlı Hemşehrimiz SSB Başkanı Prof. Dr. Demir, şu bilgileri verdi: “Yatırımın bir parasal miktarından daha çok bu yatırım getireceği katma değer, ülkemize oluşturacağı hem millilik hem yerlilik anlamında oluşturacağı katkı ve ihracat alanında oluşturacağımız katkı önemli. Ondan da önemlisi böylesi stratejik bir alanda ülkemizin bağımlılığını bitirecek yerlileşme hamlemize büyük katkıda bulunacak. İleri adımlarda bu teknolojiyi daha da ileri götürmek için atacağımız adımlarda da Malatya öncülük etmiş olacak."

Öte yandan Prof. Dr. Demir'in aktardığına göre ASELAN Malatya'yı bir bilişim üssüne çevirecek.