Bürokratlar Çekildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Mart'ta meclisi feshedip seçime gitme kararı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının ardından deprem molası verilen siyaset geri döndü

Bürokratlar Çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir aydan beri açık hava reklamları ile medyada verilen siyaset molası bitti ve aday adayları yeniden sahaya indiler. Bugünden sonra artık birçok mecrada siyasetçilerimizi daha çok görüp, selamlaşıp medya aracılığı ile sabah akşam mesajlarına muhatap olacağız.

11 Martta başlayacak memur istifaları 17 Martta son bulacak. Memurların bir hafta düşünme süreleri var. Ancak görünen o ki Millet İttifakında krizler aşıldığı ve bu cenahın seçimleri kazanma ihtimali belirdiği için memurlardan çok istifa beklenmiyor. Kısaca bürokratlar yarıştan çekilmiş oldu.

Belirli bir görevde olan ve olası hükümet değişikliğinde kendisini ifşa etmeme adına aday olmayı göze alamayan bürokratlarımız olduğu gibi, şimdiden 6’lı masaya selam gönderen, bu tarafın siyasileriyle kontak kurmaya çalışan bürokratların varlığı da sıklıkla konuşuluyor.

Makamlara gelmek için el avuç ovalayıp siyasilere temenna eden tip ve karakterlerin, aynı yöntemi bu kez de yeni gelenlere uygulayacak olmasına bizler hiç şaşırmayız. Zira birçoğunu iyi biliriz ve neler yapacaklarını tahmin ediyoruz.

Bugün Ak Partili siyasilere yaranmaya çalışan bu tiplerin şimdiden millet ittifakı cenahını yedekleme gayretlerini ve ilkesizliklerini  normal karşılarız. Ve hatta bu yönlerini  Ak Partili siyasilerin görmesini çok isteriz. O toz konduramadıkları isimlerin kendilerinden nasıl kaçtığını ve birlikte görünmek istemediklerini Erdoğan gibi not etmelerini isteriz. 

Gücü yitirmenin, dost gibi görünenlerin ikiyüzlülüklerini, çıkarları uğruna olmadık taklalar atanların tornistanlarını görerek uzaktan acı acı iç geçirmenin yaşanması için bazen köklü değişimleri isteme noktasına getirilmişse insanlar, bunda siyasilerin suçu hiç mi yok? Gerçekleri görmek için illa düşmek mi gerekir?