Bürokrat Üzerinden Güç Gösterisi mi?

İlimizin en önemli, en sıkıntılı ve siyasileri en çok zora sokan ve seçimler üzerinde ciddi olumsuz etkileri olacak problemlerinin bürokratlar olduğunu sürekli dile getirip durduk bu köşelerden.

Bürokrat Üzerinden Güç Gösterisi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu durum, sadece bizim dile getirdiğimiz bir problem de değil. Duyarlı basın mensubu arkadaşlarımız ve halkımızın büyük bir çoğunluğunun da üzerinde ittifakla birleştikleri bir sorundu bu konu.  

Siyasilerimizin de bu sorunu; görüyor, biliyor ve yaşıyor olmalarına rağmen her bir başarısız bürokratın arkasında bir milletvekili olduğu için herhangi bir değişim olmuyor, olamıyor.

Buna rağmen geçmişte görevinden alınan bürokratlar olmadı mı? Elbette oldu. Ancak son bir yılda görevden alınan bürokratlar çalışkan gayretli, dürüst ve herkes tarafından sevilen bürokratlardı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Suat Kenç ve Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürü Zeynel Abidin Görür'ün görevden alınması  bu uygulamaya somut bir örnek gösterilebilir.

Son günlerde kamuoyunda konuşulan bir bürokratın görevden alındığı iddiası var. Ve ilginçtir bu bürokrat da tıpkı görevden alınan diğer bürokratlar gibi başarılı ve sevilen bir isim.

Şehirde Ak Partiyi ve milletvekillerini zor durumda bırakan, sırf bu bürokratlar  dolayısıyla çok sayıda vatandaşın Ak Partiden soğumasına  sebep olan çok sayıda üst  sınıf bürokrat varken, görevinde başarılı olan, tüm şehrin ittifakla güvenilir ve gayretli bulduğu Elazığ Şeker Fabrikası Müdürünün görevden alınması, bir kez daha soğuttu insanları siyasetçilerden.

İddia  edilen o ki Şeker Fabrikası Müdürü, şeker alım kampanyası açılış törenine CHP Milletvekili Gürsel Erol’u davet ettiği için görevden alınmış.

Bunun çok gerçekçi olduğuna inanmıyoruz. Zira bırakın milletvekillerini, sıradan bir insan bile il protokol listesinde validen sonra milletvekillerinin geldiğini, bunun da iktidar-muhalefet ayrımı yapılmadan uygulandığını bilir. Tüm milletvekilleri, şehirdeki resmi tören, açılış ya da farklı etkinliklere siyasi parti ayrımı yapılmaksızın davet edilir.  

Kamuoyunda dile getirilen bu gerekçeye dayanarak bir siyasi, tasarruf kullanılıp bürokratı görevden alma  duyumlarına  biz çok inanmıyoruz. Ancak gördüğümüz ve duyduğumuz o ki bu atama ve görevden alma gibi konulara çok bulaşmayan ve tür talep ve isteklere çok da prim vermeyen Tolga Ağar dışında diğer milletvekillerimiz, anlaşılan siyasi güç, nüfuz ve kudretlerini şehre hizmet olarak değil bürokrat değiştirmekle gösteriyorlar.