Bürokrasi Sadece İzliyor

Elazığ Belediyesi şehrin birçok noktasında açtığı yeni yol ve bulvarlarıyla hem şehir içi hem de çevre mahallelerin trafik sorunu önemli oranda çözmeyi başardı.

Bürokrasi Sadece İzliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yolların konforu, güvenliği yanında alt ve üst geçitleriyle emniyetli geçişleri de önemli.

Bundan 12 gün önce 9 Eylül 2022 tarihinde   “Protokol Yoluna Bürokrasi Engeli” manşetiyle verdiğimiz, şehri, yeni terminal binası, havaalanı ve güney çevre yoluna bağlayan protokol yolunun, TCDD'nin köprülü üst geçit yapmaması sebebiyle hizmet veremediğine dikkat çekmiş ve Bürokratik engeller nedeni ile yapılamayan geçit yüzünden şehrin ana ulaşımında sıkıntıların son bulması için TCDD yetkililerine çağrıda bulunmuştuk.

Bizlerin bu çağrısına ilgili kurum olan TCDD’den cevap gelmeyince iki mahalle muhtarımız da sorunları ortak basın açıklamasıyla dile getirdiler.

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, mahallelerinde bulunan ve yapımı tamamlanan yolun ulaşıma açılması için Devlet Demir Yolları’ndan hemzemin geçide izin verilmesini beklediklerini ifade ederek, yetkililere seslendi. 

Sürsürü Muhtarı Ergün Gül de, yolun kısa süre içerisinde ulaşıma açılmasını istediklerini dile getirerek, “Gerçekten bu hizmeti böyle atıl durumda bırakmak hangi vicdanlara sığar zaten yıllardır demir yollarının Sürsürü merkez ve Hicret’in şehir merkezine gitmesi başlı başına sıkıntı. Sayın Valime rica ediyorum kısa zamanda bu iznin çıkarılması zaman aşımı olsun, tarif akışı olsun bunların kısa süreye düşürülmesi için bu yazının biran önce çıkartmasını talep ediyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ciddi anlamda bir yatırım yapmış burada bu yatırımı da göz ardı etmemek lazım” dedi.

İki taraftan standartların üzerinde mükemmel bir yol yapacaksınız, ancak demiryolu bu yolu bıçak gibi kesecek ve asıl amacına hizmet etmekten geri koyacak.Bu kadar emek ve masraftan sonra daha kolay olan bir hemzemin geçidi yapılması  sağlanamıyorsa bu bürokrasinin ilgisizliğidir.  

Güçlü bir Türkiye’nin  hemzemin geçidine takılması mümkün olmadığından asıl takılma bürokraside yaşanmaktadır ve bunun açılmasının yolu da siyasilerimiz ve yöneticilerimizin konuya duyarlılık göstermeleridir.