Bunu da Konuşmayacaksak!

Nasıl bir şehirde yaşıyoruz ya da bu şehir nasıl yönetiliyor çok anlayabilmiş değiliz. Uzatmayalım. Bilindiği gibi şehrin yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç var. Bunu hemen herkes kabul ediyor ve alternatifler üzerinde çalışıyor.

Bunu da Konuşmayacaksak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda kurulan iki kooperatif var ve her bir oluşumun yeni sanayi sitesi yapılacak alanla ilgili çalışmaları var.

Konuyu yaz aylarında iki tarafında görüşlerini alarak ve eski Milletvekilimiz Tahir Öztürk’ün de müjdesiyle manşetten vermiştik.

Öztürk’ün bu açıklamasından sonra işler karışmış ve diğer kooperatifin talep etteği alanda çalışmaların yoğunlaştığı hatta birçok sorunun çözüldüğü dile getirilmişti.

Ancak görüyor ve meslektaşımız Nafiz Koca’nın köşe yazılarından da öğreniyoruz ki sorunlar çözülme yerine daha çözümsüz bir hal almış. Yöre halkının talepleri yok sayılmış ve birçok yan etken ve sebep üretilerek yeni mağduriyetler oluşturulmuş.

Bizler,  sanayi sitesinin nereye yapılacağına dair bir görüş serdetme makamında ve yetkisinde kendimizi görmüyoruz. Kuşkusuz buna sektör temsilcileri ve ilgili kurumlar karar verir. 

Bizim dikkat çekmek istediğimiz konu şu ki şehir ve şehrin geleceği ile ilgili böylesine önemli bir konuda siyaset ve Elazığ valiliği neden inisiyatif almaz da konu ortada ve sahipsiz kalır.

DSİ’nin Kuzova sulaması için yaptığı GES ihalesini halka duyuran Elazığ Valiliği,  böylesine önemli bir konuda neden kamuoyuna bilgi notu geçmez.

Sorunun çözümünü geçtik, konu ile ilgili gelinen noktayı, her iki alanda yapılan teknik çalışma ve varsa yasal engeller neden kamuoyundan kaçırılır. 

İlgililer bu konuda etkisiz ve duyarsız kalınca doğal olarak konu kamuoyunda tartışılıyor ve bu da birçok konuda bilgi kirliliğine ve yanlış algılara sebep olabiliyor.

Ne yazık ki bu şehrin böylesi bir kaderi ve böylesi bir şansızlığı var. Ve işin başka bir garip yönü de bu gibi şehrin geleceğini ilgilendiren konuların kamuoyunda tartışılmaya açmak yerine belli belirsiz bir karartma uygulanması.

İnşallah bu kötü hasletlerimiz  bir gün son bulur ve doğruyu bulmak için herkes kendi görüşlerini dile getirir. Sanayi Sitesinin nereye yapılacağını konuşmayacaksak neyi konuşacağız bu şehirde Allah aşkına.