Bundan Nankör Olur!

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, HaberTürk TV'de Afşin Yurdakul'un sunduğu canlı yayına bağlanmış ve 'Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor' demişti. Kolivar'ın sözleri üzerine bugün açıklama yapan Ak Parti  Sözcüsü Ömer Çelik, 'Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir' ifadelerini kullandı.

Bundan Nankör Olur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gelişmelerin ardından Kolivar gözaltına alındı. Yazının hazırlandığı anda savcılıktaki ifadesi devam ediyordu.

Kolivar, öyle bir cümle etmiş ki hem kendisini, hem temsil ettiği meslek grubunu hem ekmeği hem de ekmeği temel tüketim maddesi  olan toplumu aşağılamış.

Kendisi ekmek üreticilerini temsil ediyor lakin ekmeğin çok tüketilmesinden yakınıyor. Ekmek üretenlerin aidatlarıyla maaş alıyor, lüks makam odaları ve lüks makam arabasına biniyor, hem ekmeği hem de üreticileri yerle bir ediyor.

Bunlarla da kalmıyor, sözüm ona ekmek tüketimi üzerinden siyasi mesaj veriyor ve Ak Parti’ye 20 yıldan beri oy verip onu iktidar yapanları saygısızca aptal ilan ediyor.

Bu vatandaşın derdi ne ekmek, ne ekmek tüketimi ne de ekmek üreticileri. Bu vatandaşın gözü siyasette. Bir fırsatını bulup Haber Türk’e çıkmış olmayı avantaja  çeviriyor ve iktidara oy verenleri aptal ilan ederek CHP’ye selam çakıyor. İyi Partiye selam çakamaz zira bu partide bu sözlerinden dolayı ona tepki gösterecek çok yürekli isimler var.

Kolivar, kendi sendikasında itibarını yitirmiş ve olası bir seçimde kaybetmenin kaçınılmaz olduğunu görmüş olacak ki yine ekmeğini yediği bir sendika  üzerinden ve yine ekmek üzerinden siyasete hızlı bir giriş yapmak istemiş.

Böylesine çarpık bir zihniyete sahip olan bu vatandaştan ne bir siyasetçi ne de sendikacı olur. Ekmek üreticilerinin aidatlarıyla konforlu bir hayat  süren kendi halkına aptal diyen bir insandan olsa olsa nankör olur. 

Nankör kelimesini öylesine kullanmadık. Zira “nan” farsça ekmek demek. “Kör”ü zaten biliyorsunuz…