Bulut'tan stadyum müjdesi!

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ Gençlik Merkezi Sentetik Saha'da incelemelerde bulundu

Bulut'tan stadyum müjdesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Yapım onarım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ve Doğukent’teki butik saha yapılıncaya kadar Elazığspor ile Elazığ Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak Gençlik Merkezi Sentetik Saha, Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut tarafından incelendi. İncelemeler esnasında Bulut’a, Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Belediyespor FK Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, Elazığspor Kulüp Müdürü Ali Topal ve Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür de eşlik etti. Sporcu soyunma odaları ve tribünleri inceleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, kısa sürede yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu kaydetti.

BULUT: “BU TESİS KISA SÜREDE ÜST STANDARDA ÇIKARILDI”

İki hayırlı olsun temennisiyle konuşmasına başlayan Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, “Çiçeği burnunda il müdürümüze hayırlı olsun demek istiyorum. Kendisini spor kamuoyu yakından tanıyor. Sporun içinden gelen bir arkadaş. Sporun hem alaylısı, hem mekteplisi. Spor camiasıyla da diyalogu iyi olan bir arkadaşımız. İnşallah bu sürede birlikte çalışacağız ve başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Sizlerin de şahit olduğu üzere kısa sürede milletvekillerimizin, belediye başkanımızın desteğiyle bu tesisi çok üst standarda çıkardık. Bu tesis kısa sürede profesyonel takımların maç yapabileceği bir tesis haline geldi” dedi.

YENİ STADYUM…

Yıkılan Atatürk Stadyumu’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bulut, “Malumunuz stadyumumuz yıkıldı. Yeni stadyum yapılacak. İnşallah Eylül’ün sonunda ödeneğinin gelmesiyle bu yılın sonunda temelini atacağız. Bununla alakalı gayretlerimiz var. İnşallah bunun müjdesini kamuoyuyla paylaşacağız. Hem Elazığspor, hem Elazığ Belediyespor kulüplerimiz maçlarını dışarda oynasın istemedik. Her iki kulübümüz de kendi evinde oynasın diye gayret ve çaba içinde bulunduk. Bunun için Gençlik Merkezi Sahası’nı kısa sürede Gençlik Spor İl Müdürümüzün gayretli çalışmasıyla gerçekleştirdi. Belediyesporumuz’da ilk profesyonel maçına Pazar günü burada çıktı. Tabi son dakikada yemiş olduğumuz gol bizi demoralize etti ama bundan sonraki maçlarda telafi edeceğiz. Başkanımız da yanımızda ben kendilerini kutluyorum. Bunun dışında bir stadyumumuzun daha ihalesini yaptık. Doğukent’te yine bu standartlarda bir stadı faaliyete geçireceğiz. 110 gün süre içerisinde biz bunu faaliyete geçireceğiz. Sultan Sarayı’nın arkasında yine bir saha yapıyoruz. Ekim sonunda inşallah onu da bitirmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 120 amatörde faaliyet gösteren kulübümüz var. Bu takımlarımızın sayısının artmasını istiyoruz. Bununla ilgili elimizden geleni yapacağız. Baktığımızda bu yıl sonuna kadar Elazığ’da 3 tane çok güzel sahamız olacak” şeklinde konuştu.

“DOĞUKENT STADI ÇİM OLACAK”

Doğukent’te yapılması düşünülen butik saha zemini hakkında da görüşlerini belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Kulüplerimizin haklı bir talebi var. Bu stadyumun çim olmasıyla alakalı. Çimin bakımı çok zor ama stadyum bitene kadar bir çim sahanın olması gerekiyor. Biz onun çim olmasını arzu ediyoruz. Bu konuda da sayın müdürümüzle birkaç kez görüştük. Çim olmasıyla alakalı görüşeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

TOPRAK: “GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

Saha sıkıntısını stadyum yıkıldıktan sonra çok yaşadıklarını söyleyen Elazığ Belediyespor FK Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, “Futbolcularımızın ve gelen takımların daha iyi futbol oynayabilmeleri için gereken mücadeleyi verdik. Sahaların yetersiz olduğunu hep söyledik. Tabi uzun süre bunun peşinde koştuk. Müdürümüz göreve geldikten kısa bir süre sonra çok ciddi işler yapıldı. Çok güzel bir saha yapıldı. Ufak tefek eksiklerimiz var ama onlar da bitecek. Devre arasına kadar inşallah Doğukent’e güzel bir çim saha yapılacak. Stadyumumuzun da önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak. Güzel şeyler oluyor. Biz 6-7 aydır bu sıkıntıyı çekiyoruz kulüp başkanları olarak. Sayın vekillerimize, belediye başkanımıza, valimize teşekkür ediyoruz. Ciddi işlerin yapılacağını bundan sonra da umut ediyoruz” diye konuştu.

TOPAL: “KISA SÜREDE GÜZEL İŞLER YAPILDI”

Bu iki sahanın Elazığ’a kazandırılmasından dolayı Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Elazığspor Kulüp Müdürü Ali Topal, “Gençlik Spor İl Müdürümüz de kulüpler için bir şans. Kısa sürede çok güzel işler yapıldı. Kulüplerimiz il dışına gitseydi büyük masraf olacaktı. Kulüplerimizin zaten hali ortada. Doğukent’teki stadyumunda ihalesi yapıldı. Orada da zeminin çim olacağı bildirildi. Bizlerde elimizden geleni yapacağız kulüpler olarak. İlimizin son zamanlarda tesisler açısından bir kalkınma halinde olduğunu gördük. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

GÜR: “AMATÖR TAKIMLARIMIZIN DA BEKLENTİSİ VAR”

Milletvekili Metin Bulut’un gayretlerinden dolayı teşekkür eden Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, “Sayın Gençlik Spor İl Müdürümüzün göreve başlamasının ardından tesisleşme anlamında güzel işler yapıldı. Konuyu bilerek atanmış bir müdür. Sportif anlamda büyük sıkıntılar çektik biz. Sayın vekillerimiz, belediye başkanımız ve müdürümüzün konuya ciddi şekilde eğilmeleriyle hem bu sentetik sahanın profesyonel düzeye getirilmesi, hem de Doğukent’teki sahanın ihalesinin yapılması, Sporium’un arkasında sahanın Ekim’de bitecek olması bizleri mutlu ediyor. Bu sahalarımızı profesyonel takımlarımıza verdik ama amatör takımlarımızın da beklentileri var. İdman ve sezonu başlatma adına sayın vekilimizle mini bir toplantı yapacağız inşallah takdir ederlerse. BAL’da iki takımımız var, İşitme Engelliler takımımız var, amatörde takımlarımız var. Takım sayımız bir hayli fazla. Sağolsun sayın vekilim tesisler konusunda önemli adımlar attı” ifadelerini kullandı.

EREN: “ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ”

Milletvekili Metin Bulut’un Gençlik Merkezi Sahası’nı yerinde incelemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ise, “Bu sahanın kısa sürede yapılmasında kendisinin çok ciddi gayretleri var. Bize bir çok konuda destek oluyorlar. İlimizin gençliği için vekillerimizin desteğini hissetmek benim için önemli. Milletvekilimiz zaten özetledi. İlimiz gençliği için 3 şey yapacağız; Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” şeklinde konuştu.