Bulut: 'Bütçe Artırım Talebimiz Kabul Edildi'

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Hakimiyet Gazetesi'nin gündeme getirdiği Kuzova'daki GES yatırımının ihalesi için ihaleye çıkılan tutarın yetersiz olduğu ve aboneliklerin ticari olması nedeniyle teşviklerden yararlanamama ve yüksek bedelle karşılama gibi sorunlara çözüm bulunacağını söyledi.

Bulut: 'Bütçe Artırım Talebimiz Kabul Edildi'

Geçtiğimiz gün Kuzova'da yapılması planlanan GES Projesi'nin ihalesine yatırım tutarının yetersiz olması nedeniyle katılımın olmadığını ve Kuzova'da faaliyet gösteren çiftçilerin elektrik aboneliklerinin "ticari" nitelikte olması nedeniyle çiftçilerin teşviklerden ve bakanlığın sağladığı faizsiz kredilerden yararlanamadığını Hakimiyet Gazetesi, "Ovalarımızın Su Çilesi" manşetiyle kamuyouna duyurmuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut öncülüğünde Elazığ'dan Ankara'ya giden heyet Elazığ'ın ve Kuzova'nın bu problemleri ile ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürü Dr. Lütfi Akca ve EPDK Başkan Vekili Hacı Ali Tuntaş'ı ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Bulut bugün yaptığı açıklamayla bu sorunlara çözüm üretileciğini söyledi.

Bulut: "İlimizin enerji ve sulama alanlarında ki sorunlarının giderilmesi için Vali Yardımcımız Sn. Abdulkerem Abbasoğlu ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nü, Strateji Başkanlığını ve EPDK Başkanvekili’ni ziyaret ettik.

Daha önce İl Genel Meclis üyelerimizden ve köy muhtarlarımız dan almış olduğumuz talepler ilgili kurum yetkililerine bir bir iletildi ve problemler büyük oranda anında çözüldü. İlgili kurum temsilcilerle yaptığımız kapsamlı toplantılar sonucunda:

Kuzova sulamasında enerji sorununu ve maliyetlerini çözmek için bir kez yapılması talebimiz daha önce olmuştu. GES ile ilgili ihale olmuş fakat katılım yetersiz kalmıştı. Yeni dönemde ihalenin artan maliyetler göz önüne alındığında bütçe artırım talebimiz oldu. Bütçe artırım talebimiz kabul edildi inşallah GES ihalesini bir an önce yapıp Kuzova  bölgemizin enerji giderlerini düşüreceğiz.

Yine Kuzova bölgenizde elektrik abonelerini ticari abonelikten tarımsal aboneliğe dönüştüreceğiz. Daha önce de bu talebimizi iletmiştik bir mevzuat değişikliği bekleniyordu. Yakın zamanda aboneliklerle ilgili değişim olacak" dedi.