Bulut: 'Açılışa Katılırım'

Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret eden Ak Parti MKYK Üyesi, Teşkilat Başkan yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile gündeme ilişkin istişarelerde bulundu. İBB tarafından yapımı gerçekleştirilen okulun temel atma törenine gitmemelerinin eleştirilmesi konusunda da görüşlerini dile getiren Bulut, temel atma törenlerin eskilerde kaldığını, Ak Parti olarak kendilerinin tamamlanan hizmetlerin açılışını yapmaya bile yetişemediklerini, CHP'li belediyeler tarafından yapılan okulların açılışına gidip kurdele kesiminde bizzat bulunacağını ifade etti.

Bulut: 'Açılışa Katılırım'

Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaretinde  özel açıklamalarda bulunan Ak Parti  Milletvekili Metin Bulut, Ak Parti’nin  son aylarda hayata geçirdiği hizmetler ile  birlikte yukarı doğru bir ivme yakaladığını, Kuzova'daki GES projesinin sezona yetişeceğini, Seksenler Sokağı’nın yaz sezonunda ziyaretçilere açılacağını, Elazığ’ın 2023 yılında bir sanayi şehri haline geleceğini, CHP’li belediyeler tarafından yapılan okulların kurdele kesim törenine katılacağını söyledi.

Bulut: 'Açılışa Katılırım'

 “VAKTİN VACİBİ, ELEŞTİRMEK DEĞİL SAHİPLENMEKTİR”

Ak Parti’nin sadece seçimden seçime değil her an sahada ve vatandaşla iç içe olduğunu vurgulayan Milletvekili Bulut, şunları söyledi: “Sahada oluşumuz bugüne özel bir şey veya seçim sath-ı mailine girişimizden değil. Ak Parti’nin siyaset anlayışı hemen seçimin ertesi günü hemen sahada olmak. Hatta bizim dinimizde bir şey var; hiç ölmeyecekmişiz gibi bu dünyaya, yarın ölecekmişiz gibi ahirete hazırlık yapmak. Ak Parti de yarın seçim olacakmış gibi hareket eden ama yapmış olduğu işlerin hepsini devlet mantığıyla ilanihaye devam edebilecek sağlamlıkta yapan bir zihniyete sahiptir. Bizim siyaset anlayışımız seçimin ertesi günü sahada olmak. Bugün de bundan dolayı sahadayız. Anketlerle ilgili birçok şey konuşulur ama gerçek tablo biraz daha seçim atmosferinin yaşandığı dönemde hissedilir. Bugüne kadar vatandaş naz makamındadır bazı şeyleri talep eder. Bazen talebini dillendirmek ve kuvvetlendirmek için sesini yükseltebilir ama neticede seçim atmosferine girildiğinde vatandaş tarafını daha net belli eder. Bu saatten sonra vaktin vacibi eleştirmek değil inandığı güvendiği siyasi partiyi sahiplenmektir. O sahiplenmeyi bugün fazlasıyla hepimiz hissediyoruz.”

Bulut: 'Açılışa Katılırım'

“VATANDAŞ, CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇABASINI GÖRÜYOR” 

Vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabasını yakından takip ettiğini aktaran Bulut, son zamanlarda yaptırdıkları anketlerin sonuçlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Parti’nin sahaya indiğimizde pek çok noktaya gidiyoruz. Emin olun bu sıcaklığı görüyoruz. Vatandaş samimiyeti ve samimiyetsizliği çok iyi biliyor ve ölçüyor. Vatandaş siyasetçiden daha iyi gündem ve dünyayı takip ediyor. Buna baktığımızda da sağlıklı sonuçlar çıkıyor çünkü neticede vatandaşlarımız bu işin sadece bir oy meselesi olmadığını bu ülkenin ve milletin beka meselesi olduğunu biliyor, ülkemizin etrafında yaşanan sıkıntıların ne olduğunu gözlemliyor, dünya böyle bir sıkıntılı süreçten geçerken Türkiye’nin bu sıkıntılı süreci nasıl yaşamadan atlatabildiğine şahitlik ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomasideki inanılmaz başarısını görüyor. 2 tane kavgalı ülkenin ikisinin de hüsn-ü kabulünü görmüş olmak, sizin adalet anlayışınızın da kabul gördüğü anlamına gelmektedir. Vatandaş bunu gözlemledikçe teveccühü de artıyor. Anketlerde de Allah’a hamdolsun sıkıntımız yoktu ama artış trendinde miyiz, evet artış trendindeyiz. Bunu vatandaşın bize olan ilgisinden ve söyleminden de hissediyoruz. Aynı zamanda Ak Parti kendisini sürekli içerisinde de kontrol eden bir yapıya sahiptir. Çok sık anket yaptırırız biz. Normal dönemlerde de yaptırırız. Bu anketlerdeki yükselişi de biz yakinen müşahede ediyoruz.”

Bulut: 'Açılışa Katılırım'

“MUHALEFET, HİZMETLERE İLGİ DUYMUYOR”

Enerji Bakanlığı’nın meclisteki ilgili komisyonu Filyos’a götürdüğünü ancak muhalefetten hiçbir milletvekilinin bu ziyarete katılmadığını aktaran Milletvekili Metin Bulut konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Ben geçen hafta Filyos’a gittim. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda   TBMM Enerji Komisyonundayım. Komisyonlarda sadece iktidar milletvekilleri olmaz, muhalefetten de milletvekilleri olur. Dolayısıyla Filyos’a gelin çağrısını sadece iktidar milletvekillerine değil tüm partilerin milletvekillerine yaptık. Dedik ki önümüzdeki hafta Filyos’a gideceğiz, buradaki doğalgaz tesislerini gezeceğiz çünkü çok üst düzey güvenlikli tesisler, çok kolay herkesin girebileceği yerler değil. Bu ülkenin hatta Orta Doğu’nun kaderini belirleyebilecek büyük tesisler. Bize birçok bahane sundular ve gelmediler. Bizler Sayın Bakanımız, Komisyon Başkanımız, MHP Milletvekillerimiz ile birlikte gittik. Orası inanılmaz bir yer. Gerçekten etkilendik hatta büyülendik.”

“YERLİ GAZ BİRKAÇ AY SONRA KULLANIMDA”

Yerli doğalgazın sisteme verilme çalışmalarıyla ilgili de güncel bilgileri paylaşan Bulut, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 200 km’lik hat döşenmiş ve bitmiş durumda. Yani doğalgazı bulduğumuz noktadan limana uzanan hat yaklaşık 200 km ve resmen suyun altında bir otoban yapılmış çakıllar döşenmiş ve üstüne borular çekilmiş. Şu anda sadece doğalgazın işleme tesislerinin yani tabiri caizse bu işin rafinerisinin yapılacağı yerin inşa çalışmaları sürüyor. Bu konuda da yaklaşık yüzde 90’a yakın bir fiziki gerçekleşme söz konusu. Yani doğalgazı yer altından çıkardığınız hemen kullanamıyorsunuz bunu ayrıştırmanız lazım. Çıkan kaynağı kullanabileceğiniz hale getirmek için bir işleme tesisi kurulmak üzere. O gün bir kez daha manevi atmosfer içerisine girdik. Yine Gabar’da, Diyarbakır’da dehşet petrol rezervleri bulduk.”

“ARAYAN BULUR, ARADIK BULDUK”
Geçmişte Türkiye’nin yerli üretim çabalarının engellendiğini aktaran Bulut, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bunları geçmişte neden yapamıyorduk? Bugün bizler madenlerimizi, doğalgazı, petrolü ararken hiç kimseden icazet almak zorunda değiliz. Geçmişte bu kuyuları açabilmek için hem icazet alacaktınız hem de maddi yeterliliğiniz olacaktı. Geçmişte bize kuyu açtırmayanlar Amerika’da aylık yaklaşık 30 bin kuyu açıyordu. Amerika bugün niye dünyanın en zengin kaynaklarına sahip çünkü çok kuyu açıyor. Aramayan bulamaz. Biz şu anda aramaya başladık ve arayınca da buluyoruz. Bunun için de kimseden müsaade almıyoruz. Artık Türkiye dış ülkelerin vesayeti altında olan ülkelerden bir tanesi değil, kendi bağımsızlığını bir anlamda ilan etmiş ve kendi ayakları üzerinde durabilen, istediği şeyi yaparken de hiç kimseden izin almayan bir ülke haline geldi. Geçmişte de biz kendi otomobilimizi yapmıştık ama yaptırmadılar, ilk uçağı yapan ülkelerden birisiydik ama yaptırmadılar, ilk kuyuları açan ülkelerden bir tanesiydik ama açtırmadılar ama şu anda Allah’a hamdolsun kendi uçağımızı da otomobilimizi de gazımızı da üretiyoruz. Kimseden müsaade almıyoruz. Türkiye’nin yükselişi önlenemez. Vatandaşımız bu konuda müsterih olsun.”

“GELECEK YÜZYIL, TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK” 
2023 seçimlerinin ardından Türkiye’nin dünyanın parlayan yıldızı haline geleceğini söyleyen Bulut, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Önemli olan devlet aklıdır ve devletin millete nasıl baktığıdır. Dünyada doğalgaz 1300 dolar seviyesine gelmiş. Buna rağmen biz vatandaşımız bu maliyetin altında ezilmesin diye vatandaşımıza yaklaşık 300 dolara satıyoruz. İnşallah kendi doğalgazımız bağlandığında böyle bir sorunumuz da kalmayacak. Bu da çok uzak değil. 5-10 yıllık projeksiyonlardan bahsetmiyoruz. Birkaç aydan bahsediyoruz. Bu tesisleri de biz 2 buçuk yılda bitirmişiz. Dünya’da bunun ortalaması 7 yıldır. Biz bunu çok daha kısa bir sürede 5 bin kişinin hummalı bir çalışmasıyla 2 buçuk senede bitirmişiz. Yani orada çalışan insanların konaklaması için bile kurvaziyerler getirilmiş. İnanılmaz bir atmosfer ve büyük bir başarı. Oraya gidince işin ciddiyetini anlıyorsunuz. Bir kez daha söylüyorum 2023’ü de sağlıklı bir şekilde atlatırsak bu ülke Dünya’nın da parlayan yıldızı olacak ve evet, gelecek yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak.” 

Bulut: 'Açılışa Katılırım'

KUZOVA’DA GES TAMAM

Kuzova’daki GES Projesiyle ilgili de bilgiler veren Milletvekili Bulut, ticari aboneliklerin tarımsal aboneliğe çevrildiği müjdesini vererek şunları aktardı: “Sulama sorunuyla çok yakından ilgilendik. Biz Kuzova projesine başlarken müteahhitle iki yıl boyunca çiftçimizden hiç ücret almayacak bir anlaşmayla ihaleyi sonuçlandırmıştık. Nitekim işleyişi böyle de oldu. Bu iki yıllık sürecin bitimi ne yazık ki ekonominin sorunlu olduğu bir döneme denk geldi. Çiftçimize yüksek maliyetler çıktı. Bizler de çiftçimizi bu yüksek maliyetlerde ezdirmemek için GES ile alakalı bir ihale gerçekleştirdik. İlk ihaleyi sonuçlandıramadık ama ikinci ihaleyi Elazığlı bir firma aldı. Bu sezona yetişecek bir şekilde GES Projemizi yapacağız. İlk etapta 2 megavatlık bir projeyi tamamlayacağız. Bu ilk etapta enerji ihtiyacının hepsini karşılamayacak ama yaklaşık %70’e yakınını karşılayacak. Bunun dışında ticari abonelikleri tarımsal aboneliğe geçirerek bu sorunu da çözmüş olduk.”

Bulut: 'Açılışa Katılırım'

80’LER SOKAĞI YAZ SEZONUNDA ZİYARETÇİLERİN HİZMETİNDE OLACAK

80’ler Sokağı’ndaki tadilat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Milletvekili Metin Bulut: “80’ler sokağı gerçekten çok güzel bir iş. Keşke ilk planlandığı zaman daha da geniş bir alana yapılsaydı. Keşke şu anda onun yanına birden fazla film platosu kurabilseydik. Belki bunu geniş bir alana kurabilmiş olsaydık. Elazığ bu konuda cazibe merkezi olabilirdi. Çevre şehirlere de hitap edebilecek bir yapıya sahip olabilirdi. Yine de çok tatlı ve şirin bir yer. Atıl durumda kalmasını istemedik. TOKİ ile görüşme gerçekleştirdik. Tadilatlarda sona gelindi. İnşallah yaz sezonuna kadar ihalesini yapıp işletmeciye  devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

SANAYİ ŞEHRİ ELAZIĞ
2023 yılında Elazığ’ın en büyük projesi ne olacak şeklinde sorumuzu da yanıtlayan Bulut, şunları kaydetti: “Elazığ’ı sanayi şehri olacak. Bunun en büyük altyapısını ise 6. Bölge teşviklerinden faydalanmamız oluşturdu. Bu süreçte gerçekten çok büyük mücadele verdik. Yakın bir zamanda OSB’mizi ziyaret ettim. Oradaki en küçük tesis 700-800 kişilik bir istihdam sağlıyor. Bir ilin kalkınmasının yolu ekonomik açıdan kalkınmasından geçer. Normal hayatta da bu böyledir. Ekonomik açıdan bir birey kalkınamazsa gelişemez, güçlenemez. Elazığ’ın kazanması lazım. Bunun için de Elazığ’ın sanayi kenti olması lazım.”

“ELAZIĞ’IN HİZMET ANLAMINDA CİDDİ EKSİĞİ KALMADI”
 Elazığ’ın ulaşım, toplu konut, sağlık ve sosyal açıdan bir çok projenin hayata geçirilmesiyle ciddi bir eksikliğinin kalmadığını ifade eden Bulut;  “Elazığ’a baktığımızda sosyal açıdan şu anda Elazığ’ın ihtiyacı olabilecek hiçbir şey kalmadı. Çevre yolları, stadyum, kamu binaları, kütüphane, havalimanı ek pisti gibi projeleri hayata geçirdik. Baktığınızda şu anda Elazığ’ın sosyal açıdan ihtiyacı bulunan hiçbir şeyi kalmadı. Uluova’yı yapıyoruz, Kuzova’nın az bir kısmı kaldı. Bundan sonra Elazığ’ın büyümesi ve kalkınması için bir ticaret merkezi haline gelmesi lazım. Yakın bir zamanda Teknova OSB’yi de açıyoruz. Orada şu anda bir tane müteşebbisimiz temelini attı. Orayı da bitirdiğimizde artık Elazığ bölgenin parlayan yıldızlarından biri olacak.”

“AK PARTİ KURDELE KESER”

Temel atma törenlerinin eski bir siyasi anlayışı temsil ettiğini belirten Bulut: “Biz epeydir yönümüzü şöyle değiştirdik; Ak Parti iktidarıyla birlikte geçmişteki siyasal alışkanlıkların hepsini bir tarafa koyacağız. Temel atma törenlerine değil kardeşim, kurdele kesim törenlerinde olacağız. Yani yapın bitirin biz de mutluluğumuzu sizinle paylaşalım. Bu geçmişin Türkiye’sinin alışkanlığıydı. Temeller siyasi arenada atılıyordu, projeler 20-30 yıl sonra bitiriliyordu. Bizim buna tahammülümüz yok” dedi.

“ÖNCE BİTİRİN SONRA KONUŞUN”
Okul yapımının siyasi malzeme olarak kullanıldığını bunun da etik olmadığını belirten Bulut, şunları söyledi: “Biz diyoruz ki kardeşim önce bitirin. Bakın depremin üzerinden üç yıl geçmiş halen daha temeli atılacak, başlanacak. Ben bu arada 25 Bin tane konut, onlarca cami, okul bitirmişim. Bunların hala temeli atılacak ve burada fırtına kopartılacak ve bizde o temel atma törenine gitmemişiz diye eleştirileceğiz. İnsan azıcık vicdan ve izan sahibi olur. Biz burada bu kadar bina yaparken hangisinde temel atma töreni yaptık? Bu kadar okul yaptık hangisinde insanların hepsini buraya döküp de “gelin biz bir temel atıyoruz” dedik. Biz yaptığımız ve bitirdiğimiz yerlerin kurdelesini bile kesmedik. Bir yapsınlar bitirsinler, bunu siyasi malzeme haline getirmek çok şık ve etik değil. Toplum da bunu görüyor ve biliyor.”

“KURDELE TÖRENİNE KATILIRIZ” 

Depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen okulların tamamlanamadığını eleştiren Bulut, son olarak şunları söyledi: “Siz bizim hatırlatmamız üzerine söz vermiştiniz. Ben demiştim ki depremden sonra Elazığ’a gelmek bir yıl sonra bunların akıllarına geldi. Akıl etselerdi de iki üç okul yaptırıyoruz deselerdi. Bunun üzerine Metin Bey haklı, biz üç tane okul yaptıracağız dediler. Daha bir tanesinin yapımına yeni başlandı, bir tanesinin temeli atılacak, diğerinin akıbeti belli değil. Bunu da biz neden gitmemişiz diye beni eleştirecekler, öyle bir şey yok. Ayrıca kamu kaynaklarıyla yapılıyor bu okullar. Bunu da vurgulamak lazım. Bunları CHP’nin bütçesiyle yapmıyorsunuz. Artık bunlardan sıyrılmak lazım. Dediğim gibi bir yapıp bitirsinler, temel atmaya değil ama kurdelesini kesmeye katılırız.”