Bugün Değilse Ne Zaman?

Kahramanmaraş depremi de gösterdi ki Türkiye'de acilen bir Afet ve Acil Durum Bakanlığı'nın kurulması şart.

Bugün Değilse Ne Zaman?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 tarihinden itibaren hem Türkiye’nin hem de ilimizin üzerine adeta bir karabulut çökmüş durumda. Bir yandan depremler bir yandan sel felaketleri bir yandan pandemi derken Türkiye’de bir Afet ve Acil Durum Bakanlığının bulunmaması tartışmaları tekrardan alevlenmiş durumda. 

Bu konudaki ilk öneriyi CHP Parti Meclis üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol vermişti. Erol, 2021 yılında “Ülkenin çok acilen 2 değişikliğe ihtiyacı vardır. Bunlardan biri 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’unda düzenlemeler yapılarak günün ihtiyaçlarına göre yeni bir Afet Yasası’nın çıkarılması ve bununla beraber Afet İşleri Bakanlığı’nın kurulması gerekmektedir” demişti.

Kahramanmaraş merkezli depremler de göstermiş oldu ki Türkiye bu tarz afetlere her an hazır olmak zorunda. Koordinasyon konusunda yaşadığımız sıkıntılar, birçok bakanlığın aynı anda sürece dahil olmak zorunda kalmasından kaynaklanıyor. Afet bakanlığının kurulmasıyla bu sorunların önüne geçileceği uzmanlar tarafından her fırsatta dile getiriliyor.

Bu konudaki en büyük temennimiz acilen bu bakanlığın kurulması yönünde.

Ayrıca bir önerimiz daha var. 20 yıllık iktidar döneminde bakanlık verilmeyen Elazığ’ın bu doğrultudaki ihtiyacı ile ülkemizin afet bakanlığı ihtiyacının tek hamlede çözülmesinin bir yolu var. 

Ülkemizde bir Afet Bakanlığı kurulması ve bakanlığa dünyada afetler konusunda sayılı isimler arasında yer alan Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür’ün getirilmesi ile bu sorunların tamamı ortadan kalkmış olacaktır.